MApN: Mirage nu se numără printre soluţiile pentru avioane multirol

Ministerul Apărării a trimis Guvernului cinci variante de producători care pot furniza avioane multirol noi, acestora adăugându-li-se a şasea variantă, a achiziţionării de avioane F -16 în uz, dar varianta cumpărării de avioane Mirage nu este printre acestea, precizează MApN.

274 afișări
Imaginea articolului MApN: Mirage nu se numără printre soluţiile pentru avioane multirol

MApN: Mirage nu se numără printre soluţiile pentru avioane multirol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al MapN, maiorul Constantin Spânu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, în cazul Mirage, nu au fost îndeplinite cerinţele identificate de forţele aeriene.

"Situaţia în privinţa achiziţionării de avioane multirol este neschimbată. Practic, decizia privind achiziţia va fi luată la nivelul CSAT după o analiză la nivel guvernamental", a spus Spânu, după ce Le Point a relatat că România ar putea achiziţiona avioane franceze de tip Mirage 2000-9 la mâna a doua, răscumpărate de Guvernul francez de la Emiratele Arabe Unite, pentru a înlocui vechile aparate MIG 21.

El a reamintit că, la nivelul MapN, au fost identificate cinci soluţii de avioane noi, care se încadrează în cerinţele formulate de forţele aeriene române, acestora adăugându-li-se o a şasea variantă, cea a achiziţionării de avioane F16 în uz.

"Sunt cinci producători cu avioane noi: Rafale, F-18, F-16 bloc 51 si 52, Grippen şi Eurofighter -Typhoon. În actualul context economic studiem şi varianta F-16 în uz prin acord guvernamental cu SUA în cadrul Parteneriatului strategic", a spus Spânu, care a adăugat că enumerarea de variante pe care a făcut-o este exhaustivă, iar Mirage nu a îndeplinit cerinţele identificate de forţele aeriene.

România ar putea achiziţiona avioane franceze de tip Mirage 2000-9 la mâna a doua, răscumpărate de Guvernul francez de la Emiratele Arabe Unite, pentru a înlocui flota sa militară aeriană dotată cu vechile aparate MIG 21 de fabricaţie sovietică, relatează Le Point în ediţia electronică.

Guvernul francez caută de un an cumpărători pentru aparatele Mirage 2000-9, un posibil client fiind România, scrie publicaţia citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici