MApN: Start pregătire pentru „Invictus Games Haga #22”

Echipa Invictus România a dat startul pregătirii în vederea reprezentării Armatei României la „Invictus Games”, competiţie sportivă ce urmează a se desfăşura în perioada 16-22 aprilie 2022, la Haga.

226 afișări
Imaginea articolului MApN: Start pregătire pentru „Invictus Games Haga #22”

Sursa foto: profimedia

Momentul a fost marcat la Piteşti, de lotul de ciclism al echipei Invictus România care s-a deplasat pe biciclete, de la Poarta Eroilor din Piteşti, până la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeş, unde au păstrat un moment de reculegere în memoria camarazilor căzuţi la datorie.

La eveniment a fost prezent şi directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, care a transmis militarilor răniţi mult succes în pregătire.

„Invictus este despre camaraderie, drapel şi patrie. Mă bucur să constat că de la an la an Mişcării Invictus România, militarilor noştri răniţi, li se alătură tot mai mult societatea civilă. Statul Major al Apărării va sprijini în continuare recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi, dar şi participarea acestora la competiţiile interne şi internaţionale dedicate lor”, a spus directorul SMAp.

Cu acelaşi prilej, Invictus România a lansat campania „ROMÂNIAeINVICTUS”. Pornind de la destinele celor 177 de militari răniţi în operaţiuni militare, voluntarii Invictus şi-au propus, prin organizarea mai multor evenimente sportive, să strângă 177.000 de euro, pentru tratamente şi dispozitive medicale specifice, echipamente sportive şi tehnice, dar şi pentru nutriţia şi recuperarea veteranilor sportivi, atât de importante pentru participarea Echipei Invictus România la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga.

Militarii răniţi români au participat până acum la două ediţii ale „Invictus Games”, Toronto 2017 şi Sydney 2018.

Implicarea acestora în activităţi sportive interne şi internaţionale a oferit oportunitatea realizării conexiunilor sociale şi redării încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică, afectate deopotrivă de traumele suferite în urma incidentelor.

În cadrul proiectului, sunt încurajaţi să participe toţi militarii răniţi, dar şi familiile acestora, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiţii.

Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus România” îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici