Maramureş: Copil născut cu cutia toracică deschisă

O ambulanţă a serviciului medical de urgenţă trimisă special de la Budapesta a sosit, miercuri, în Maramureş, ca să transporte un copil din localitatea maramureşeană Vişeu de Sus, născut cu cutia toracică deschisă, la o clinică de specialitate din Ungaria, unde va fi operat.

3 afișări
Imaginea articolului Maramureş: Copil născut cu cutia toracică deschisă

Maramureş: Copil născut cu cutia toracică deschisă

Băieţelul s-a născut la termen, în ziua de Crăciun, având o greutate de 2.700 de grame, însă cu o gravă malformaţie.

Directorul Spitalului Orăşenesc din Vişeu de Sus, Floare Bora, a declarat că nou-născutul are cutia toracică deschisă şi practic i se vedea inima.

"Naşterea a avut loc în jurul orei 2.00 noaptea. Colegii care au asistat-o pe mamă m-au sunat imediat să îmi spună de caz şi tot atunci am început să ne interesăm unde am putea să transferăm copilul. S-a luat legătura cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, apoi cu Institutul Inimii din Cluj-Napoca şi cu clinica din Târgu Mureş. Din păcate, de sărbători medicii au plecat din localitate. Aşa s-a ajuns să se solicite ajutor medicului Raed Arafat, care a găsit ajutor în Ungaria", a declarat Floare Bora pentru corespondentul MEDIAFAX.

Directorul spitalului a declarat că băieţelul a rămas internat în secţia de terapie intensivă, fiind sub tratament. El a spus că acesta este un caz grav, iar copilul trebuie supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale.

"Trebuie condiţii speciale, de care noi nu dispunem. Tocmai de aceea s-a apelat tocmai la colegii din Ungaria. A fost trimisă o ambulanţă pentru că niciun elicopter nu a putut veni la Vişeu din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Imediat ce va ajunge la Budapesta, copilul urmează să fie operat", a mai spus Floare Bora.

Băieţelul va fi însoţit de tatăl acestuia, care are doar 18 ani, pentru că mama, în vârstă de 15 ani, nu are nici măcar certificat de naştere.

"E o familie sărmană. Mama a fost la un singur consult medical în timpul sarcinii şi, din câte am înţeles, i s-a spus că fătul ar putea avea probleme cu inima. De atunci, nu a mai revenit până în ziua naşterii", a declarat directorul unităţii.

În ultimii 50 de ani nu s-a mai semnalat un astfel de caz la spitalul din Vişeu de Sus, medicii citind doar în tratatele de specialitate despre asemenea malformaţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici