Maratonul Sibiului: 3.200 de alergători vor lua startul, pentru susţinerea unor cauze sociale

Peste 3.200 de alergători s-au înscris să ia startul la Maratonul Internaţional al Sibiului, pentru susţinerea unor cauze sociale, printre care strângerea de fonduri pentru copiii născuţi prematur sau pentru o „televiziune” destinată copiilor internaţi la Spitalul de Psihiatrie.

124 afișări
Imaginea articolului Maratonul Sibiului: 3.200 de alergători vor lua startul, pentru susţinerea unor cauze sociale

Maratonul Sibiului: 3.200 de alergători vor lua startul, pentru susţinerea unor cauze sociale

Organizatorii Maratonului Sibiului au declarat, joi, într-o conferinţă de presă înaintea startului care va avea loc sâmbătă, 27 mai, că 9 din cele 21 de proiecte înscrise pentru susţinere în cadrul Maratonului Internaţional al Sibiului şi-au depăşit deja target-ul propus, iar 12 încă mai au nevoie de susţinere.

Peste 3.200 de alergători, dintre care 100 de maratonişti, se vor alinia la linia de start, în Piaţa Mare, la cea de-a şasea ediţie a Maratonului Internaţional al Sibiului 2017. Dat fiind numărul mare de alergători înscişi, se va da startul diferenţiat, în prima parte a zilei fiind programate cursele de adulţi, iar cursele copiilor, după amiaza. A fost atins sută la sută target-ul cumulat al proiectelor. Un număr de 9 cauze au depăşit target-ul propus, iar 12 încă mai au nevoie de susţinere”, a declarat, în conferinţă de presă, joi, la Sibiu, Ciprian Ciocan, director executiv al Fundaţiei Comunitare, organizatorul evenimentului.

Potrivit acestuia, cele 21 de proiecte înscrise pentru susţinere au adunat în total peste 360.000 de lei.

Potrivit lui Ciocan, alergătorii înscrişi sunt din ţară, dar şi din străinătate, însă cei mai mulţi sunt din Sibiu. Evenimentul reuneşte alergători profesionişti şi amatori, susţinători, voluntari, asociaţii neguvernamentale, instituţii publice şi companii care doresc să schimbe viaţa oraşului, implicându-se în proiectele comunităţii.

Practic, alergătorii care s-au înscris fie pentru a alerga individual cei 42 de kilometri, fie în ştafetă, susţin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susţinătorii pot dace donaţii directe pe site-ul evenimentului.

În 2016, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a alergat pentru susţinerea unui proiecte depus de Asociaţia „Baby Care” pentru copiii născuţi prematur.

Anul acesta, Carmen Iohannis nu s-a înscris la competiţie, dar printre alergători se numără deputatul USR de Sibiu, Dan Barna, viceprimarul Sibiului, Răzvan Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, dar şi reprezentanţi ai echipei de baschet CSU Sibiu, care vor susţine, fiecare, proiecte ale comunităţii.

Totodată, organizatorii Maratonului Internaţional al Sibiului au anunţat că la start va fi prezent şi sibianul Raphael Igrişanu, care a participat la mai multe maratoane în lume, iar la ultimul, din Germania, a intrat în Cartea Recordurilor pentru că pe tot traseul a driblat cu mingea de baschet.

Până în prezent, cele mai susţinute proiecte, care au adunat cei mai mulţi bani, sunt „Dăm startul la viaţă”, al Asociaţiei „Baby Care”, „Campanie de sterilizări gratuite pisici şi câini”, proiect al Animal Life sau „Edu TV”, al Asociaţiei Spitalului de Psihiatrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici