Marcel Popa, bodyguardul lui Becali, arestat pentru 29 de zile

Marcel Popa - un alt bodyguard de-al lui Becali reţinut, luni, pentru implicarea în incidentul pentru care omul de afaceri este, în prezent, arestat - va sta şi el 29 de zile în arest, după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea procurorilor în acest sens.

347 afișări
Imaginea articolului Marcel Popa, bodyguardul lui Becali, arestat pentru 29 de zile

Marcel Popa, bodyguardul lui Becali, arestat pentru 29 de zile (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia Judecătoriei sectorului 1 în cazul lui Marcel Popa, acuzat de lipsire de libertate şi uz ilegal de armă, poate fi atacată cu recurs.

Anterior, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea finanţatorului FC Steaua Gigi Becali de revocare a măsurii arestării preventive, decizia fiind definitivă.

Instanţa a respins şi cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Dumitru Beciu. În acest caz, decizia poate fi atacată cu recurs în 24 de ore de la pronunţare.

Cererile de revocare a arestării formulate de Cătălin Zmărăndesc, Ştefan Dediu şi Nicolae Dumitraşcu vor fi reluate în discuţie de magistraţii Judecătoriei sectorului 1 în 16 aprilie.

Anchetatorii au efectuat, luni, o percheziţie, la locuinţa lui Marcel Popa, de unde au ridicat un pistol. Avocatul lui Popa a precizat că arma era deţinută legal de clientul său.

Popa este cercetat în dosarul în care Gigi Becali şi gărzile sale, Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu, au fost arestaţi pentru infracţiuni cu violenţă petrecute, în urmă cu două luni, în contextul recuperării unui autoturism al lui Becali, furat de trei persoane.

Avocatul lui Ştefan Dediu a susţinut, marţi, în faţa instanţei Judecătoriei sectorului 1, că starea de fapt reţinută de procurori în sarcina clientului său se modifică după ce, cu o zi în urmă, Marcel Popa ar fi recunoscut în faţa anchetatorilor că el a fost cel care a tras cu pistolul.

Astfel, avocatul a cerut judecătoarei să solicite prin adresă oficială Parchetului Tribunalului Bucureşti trimiterea tuturor probelelor noi apărute în această cauză.

Procurorul de şedinţă s-a opus cererii, arătând că aceste noi declaraţii efectuate în dosar nu schimbă starea de fapt în cazul lui Dediu şi că acesta nu ar fi fost niciodată acuzat de faptul că a tras cu pistolul.

Judecătorul a admis cererea avocatului lui Dediu, urmând ca instanţa să trimită o adresă Parchetului prin care să ceară de la această instituţie noile probe apărute în dosarul Becali, inclusiv declaraţia bodyguardului Marcel Popa.

În acest dosar, Marius Petrinel Geavela este cercetat în libertate, instanţa interzicându-i să părăsească ţara.

Becali şi cei cinci sunt acuzaţi că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, au prins şi sechestrat trei bărbaţi care îi furaseră maşina omului de afaceri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici