Marea Britanie, în criză militară: testul eşuat al rachetei nucleare Trident, simbol că britanicii nu sunt pregătiţi de luptă

Tras dintr-un submarin, în loc să zboare 6.000 de kilometri, Tident a ajuns în apă la câteva sute de metri distanţă, stârnind îngrijorare privind capacitatea de descurajare nucleară.

3487 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie, în criză militară: testul eşuat al rachetei nucleare Trident, simbol că britanicii nu sunt pregătiţi de luptă

Marea Britanie nu pare pe deplin pregătită, dacă războiul începe mâine, constată analiştii din Insulă.

În ianuarie, testul unei rachete nucleare lansată dintr-un submarin a fost un eşec: Tridentul tras dintr-un submarin Vanguard, în loc să zboare la 6.000 de kilometri deasupra Oceanului Atlantic, a ajuns în apă la un la câteva sute de metri de unitatea navală, sub ochii ministrului Apărării, Grant Schapps, care venise să asiste la manevră.

Eşecul a pus sub semnul întrebării capacitatea de descurajare nucleară a Marii Britanii, într-o fază istorică în care se află lumea, în faţa ameninţărilor ruseşti şi chineze. Arsenalul atomic britanic suferă.

Dacă nu funcţionează, retrogradarea este imediată, mai ales că toate forţele armate britanice sunt în dificultate, iar generalii vorbesc deschis despre faptul că Marea Britanie nu mai este capabilă să rămână la Nivelul Unu al puterilor militare (lângă SUA, Rusia, China şi Franţa), alunecând spre nivelul Germaniei şi Italiei. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici