Marian Sârbu consideră că cererea sindicatelor privind demiterea sa e disproporţionată

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că solicitarea federaţiilor din educaţie care i-au cerut demisia este disproporţionată şi că nu poate fi de acord cu aceasta.

13 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu consideră că cererea sindicatelor privind demiterea sa e disproporţionată

Marian Sârbu consideră că cererea sindicatelor privind demiterea sa e disproporţionată (Montaj foto)

Marian Sârbu a precizat că sindicaliştii din educaţie au trecut prin perioade complicate şi că este normal să ceară un statut cât mai ridicat pentru ei, adăugând că tratează cu atenţie toate solicitările pe care aceştia le fac.

"Nu sunt de acord cu ei când îmi cer demisia. E disproporţionată cererea lor. E adevărat că au trecut prin perioade complicate, dar întreb dacă le-a servit cu ceva promisiunea majorării lefurilor cu 50 la sută, în condiţiile în care financiar nu s-a putut realiza", a afirmat Sârbu.

Ministrul Muncii a spus că grila unică de salarizare încă se află în faza negocierilor şi că miercuri va avea loc o a doua lectură a legii în cadrul şedinţei de Guvern.

"Este o grilă în negociere. Miercuri vom avea o a doua lectură în guvern, apoi va intra în dezbatere publică. Sper ca legea să fie adoptată până la finele lunii octombrie", a adăugat Marian Sârbu.

Federaţiile din învăţământ cer premierului Emil Boc demiterea ministrului Muncii Marian Sârbu şi a secretarului de stat Valentin Mocanu, pe care îi consideră principalii vinovaţi pentru diminuarea cu circa 40% a coeficienţilor de ierarhizare din proiectul legii unice negociaţi timp de trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici