Marian Vanghelie, înainte de procesul în care e acuzat că a luat mită: A început să îmi placă cuvântul puşcărie. Dacă mai fac un an, doi, nu înnebuneşte nimeni

Marian Vanghelie a declarat miercuri, la Tribunalul Bucureşti, înainte de procesul în care este acuzat că a luat mită, că a început să îi placă termenul de "puşcărie", adăugând că dacă va mai fi închis un an sau doi "nu înnebuneşte nimeni".

727 afișări
Imaginea articolului Marian Vanghelie, înainte de procesul în care e acuzat că a luat mită: A început să îmi placă cuvântul puşcărie. Dacă mai fac un an, doi, nu înnebuneşte nimeni

Marian Vanghelie, înainte de procesul în care e acuzat că a luat mită: A început să îmi placă cuvântul puşcărie. Dacă mai fac un an, doi, nu înnebuneşte nimeni

"Mie îmi place cuvântul puşcărie, a început să-mi placă. Am făcut-o un an de zile: patru luni în arest, şase luni la domiciliu, dacă o să mai fac şase luni, un an, doi, nu o să înnebunească nimeni. (...) Nu vreau decât să mergem până la capăt şi toţi să răspundă. Ăia care au făcut lucruri bune să fie felicitaţi, ăia care care nu au făcut lucruri bune, să răspundă pentru tot, pentru abuzurile că au luat oamenii de pe stradă şi cu forţa, cu japca şi au şantajat. Au fost şantajate nevestele unor oameni, cum s-au luat de copii şi le-au făcut dosare penale. (...) Nu vreau să vorbesc de mine, spun ca principiu. Dacă ar fi problemă cu Vanghelie, ar putea să-mi dea 25 de ani şi nu ar interesa pe dumneavoastră, nici societatea", a spus fostul primar al Sectorului 5.

Marian Vanghelie a mai spus că vine "cu drag" la instanţă pentru a asista la procesul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în legătură cu favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru la atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primariei Sectorului 5.

"Mie, unul, de la termen la termen vin cu şi mai mare drag dintr-un simplu motiv: nu am în gând decât cum o să răspundă oamenii ăştia. Nu cei la care vin, ci cei care au făcut mecanismul ăsta. Când vin pe drum, la fiecare termen, ma gândesc exact ce o să se întâmple în următorii ani. O să vedeţi şi dumneavoastră, că sunteţi tineri, că o să plătească cu toţii, chiar dacă acum pare că mai ţin de funcţii, de unele, de altele", a mai spus fostul edil.

La termenul de miercuri al dosarului s-a prezentat la instanţă şi Mircea Geoană, pentru a fi audiat în calitate de martor. Având în vedere că unul dintre judecătorii completului urmează să se pensioneze, audierea sa a fost amânată pentru 20 septembrie.

Pe data de 21 august, în acelaşi dosar, urmează să fie analizate măsurile preventive impuse lui Marian Vanghelie şi Laurei Ciocan.

Dosarul a fost trimis în judecată în iulie 2015, Marian Vanghelie fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. În acelaşi dosar sunt judecaţi, sub control judiciar, şi omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, omul de afaceri Marin Dumitru pentru dare de mită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici