Mario Iorgulescu, urmărit penal. Procurori: Transferul la o clinică din afara ţării nu împiedică ancheta

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă oficial că Mario Iorgulescu este urmărit penal pentru ucidere din culpă şi conducerea sub influenţa alcoolului, subliniind că ancheta penală continuă, chiar dacă tânărul a fost transferat la o clinică din străinătate.

1116 afișări
Imaginea articolului Mario Iorgulescu, urmărit penal. Procurori: Transferul la o clinică din afara ţării nu împiedică ancheta

Mario Iorgulescu, urmărit penal. Procurori: Transferul la o clinică din afara ţării nu împiedică ancheta

„La data de 19 septembrie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Iorgulescu Gino - Mario sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit sursei citate, tot în ziua de 19 septembrie, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a fost informat cu privire la faptul că în cursul zilei de 20 septembrie, procurorii se vor deplasa la sediul spitalului pentru proceduri care vor implica tânărul.

„Cu toate acestea, întrucât procurorul de caz a fost informat telefonic de către reprezentanţii spitalului cu privire la un posibil transfer al pacientului la o clinică din Uniunea Europeană, în cursul zilei de 20 septembrie 2019, s-a decis ca activitatea menţionată anterior să fie efectuată de îndată. În acest sens, la data de 19 septembrie 2019, în jurul orei 19:00, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, însoţit de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei, s-a deplasat la Spitalul Elias în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzaţiei formulate”, se mai arată în sursa citată.

Procurorii mai precizează că aducerea la cunoştinţă a acuzaţiilor nu i-au putut fi transmise lui Mario Iorgulescu, din cauza stării de sănătate.

„Însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu este oportună realizarea acestei activităţi procedurale. În cursul zilei de vineri, 20 septembrie 2019, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, reprezentanţii Spitalului Elias au transmis foaia de observaţie medicală a pacientului, întocmită până la momentul respectiv”, transmite Parchetul.

Însă, luni dimineaţa, procurorul de caz a fost informat telefonic cu privire la faptul că este în curs procedura de transfer a lui Iorgulescu la o clinică din Uniunea Europeană, context în care a fost solicitată o informare scrisă din partea Spitalului Elias referitoare la procedura de transfer realizată.

„Până la acest moment, informarea solicitată nu ne-a fost comunicată. Precizăm că actele şi măsurile necesare soluţionării cauzei au avut în vedere şi starea gravă de sănătate a suspectului, astfel cum a fost evaluată de către medicii din cadrul Spitalului Elias, iar transferul acestuia la o clinică din afara ţării nu împiedică desfăşurarea în continuare a urmăririi penale”, subliniază Parchetul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici