Marius Locic s-a predat la arestul Poliţiei Capitalei

Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, luni noapte, la Serviciul Arest al Poliţiei Capitalei, după ce a primit pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, printr-o decizie definitivă a instanţei supreme.

2214 afișări
Imaginea articolului Marius Locic s-a predat la arestul Poliţiei Capitalei

Marius Locic s-a predat la arestul Poliţiei Capitalei (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax foto)

În urma deciziei definitive date, luni, de Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012, în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de fostul senator Cătălin Voicu, fostul judecător Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, după ce Completul de trei judecători al instanţei îl condamnase, în iunie, la cinci ani de închisoare cu executare.

Mandatele pentru executarea pedepsei pentru Locic şi Voicu au fost emise luni noapte, cel dintâi predându-se, în timp ce fostul senator se află în continuare la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Cătălin Voicu a fost internat, luni dimineaţă, în Clinica de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca, cu diagnosticul rectoragie şi anemie secundară, fiind supus unor investigaţii amănunţite întrucât are şi alte suferinţe, precum diabet, boală de inimă şi obezitate, a declarat pentru MEDIAFAX şeful clinicii, medicul Mircea Beuran.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme, a mai dispus luni, în acelaşi dosar, majorarea pedepsei în cazul fostului judecător Florin Costiniu, de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare, instanţa stabilind un termen de încercare de nouă ani.

În cazul lui Costel Căşuneanu, instanţa a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de încercare la nouă ani.

Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată în 21 mai 2010, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Costel Căşuneanu primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici