Mărturiile unui supravieţuitor COVID-19: Simptomele au apărut după internare

  • Tratament cu efecte adverse
  • Pacient asimptomatic care a manifestat simptome abia după internare
  • Familia şi apropiaţii nu s-au infectat
5119 afișări
Imaginea articolului Mărturiile unui supravieţuitor COVID-19: Simptomele au apărut după internare

Sursa: Profimedia

Manuela este una dintre cele 1357 de persoane care s-au vindecat de coronavirus. Pe 16 martie 2020 a fost prima dată testată pentru COVID-19, după ce luase contact direct cu o persoană pozitivă. A doua zi a aflat diagnosticul.

”Eram un pacient asimptomatic. Nu aveam niciun simptom din cele care se vehiculau în mass-media.”
 
”Abia după patru zile au început să apară acele senzaţii de pierdere a gustului şi a mirosului. Ulterior, a urmat o tuse seacă cu uşoară senzaţie de sufocare în piept. Simptomele au durat doar zile, după care au dispărut.”
 
Ea a fost una dintre primii pacienţi cu COVID-19 internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Tratamentul a constat în Tamiflu şi Kaletra, cel din urmă fiind un antiretroviral puternic care face parte din schema de tratament a persoanelor infectate cu HIV.
 
”Medicamentele au provocat atât la mine, cât şi la pacienţii cu care eram internată în acel pavilion, numeroase probleme gastrice: greţuri, vărsături, scaune proaste. Însă, tratamentul adjuvant administrat în spital m-au ajutat să trec peste efectele secundare date de medicamente.”
 
După două săptămâni Manuela a fost externată, urmând să se autoizoleze încă 14 zile la domiciliu. Medicii i-au spus că este imună la tulpina de virus pe care a contactat-o, dar prevenţia este în continuare importantă. Familia a fost şi ea testată, rezultatele fiind negative.
 
”Membrii familiei mele, deşi am stat cu ei şapte zile de la contactul pe care l-am avut cu persoana înfectată cu COVID-19, au ieşit negativ.”
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici