Masca de protecţie devine obligatorie în apropierea şcolilor din Botoşani şi Cluj

  • CJSU a aprobat, luni, ca mască de protecţie să devină obligatorie în preajma unităţilor de învăţământ din tot judeţul Botoşani.
  • Potrivit Prefecturii Cluj, începând cu data de 7 octombrie ora 7:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Cluj.
  • Părinţii care vin să ducă sau să aducă la şcoală copiii vor trebui să poarte mască de protecţie, în perimetrul unităţilor de învăţământ din Botoşani, de marţi, potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
  • În judeţul Botoşani au fost înregistrate 13 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore.
487 afișări
Imaginea articolului Masca de protecţie devine obligatorie în apropierea şcolilor din Botoşani şi Cluj

Masca de protecţie devine obligatorie, de marţi, în apropierea şcolilor din Botoşani

CJSU a aprobat, luni, ca mască de protecţie să devină obligatorie în preajma unităţilor de învăţământ din tot judeţul Botoşani.
Monica Adascăliţei, directorul DSP Botoşani, a declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia obligativităţii purtării măştii de protecţie în zona delimitată de 100 de metri în jurul şcolilor a fost luată având în vedere că majoritatea contaminărilor sunt din comunitate.

„Majoritatea cazurilor sunt din comunitate, nicio contaminare nu este în interiorul şcolilor, nici la copii, nici la cadre didactice, spaţiul din jurul şcolii, unde părinţii aşteaptă, zona de aglomerare pe metrul pătrat este mare. Părinţi cât aşteaptă în jurul şcolii să aibă mască, în perimetrul şcolii, 100 de metri, în jur”, a spus directorul DSP Botoşani

În judeţul Botoşani au fost înregistrate 13 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

De asemenea, potrivit Prefecturii Cluj, începând cu data de 7 octombrie ora 7:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Cluj.

Nerespectarea obligaţiei de a purta masca în zonele stabilite se consideră contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 2.500 lei.

Măsura a fost luată luni după-amiază, în contextul creşterii numărului de infectări la nivelul şcolilor din judeţul Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici