Măsură drastică la Universitatea din Arad: Cursurile au fost suspendate pe fondul epidemiei de coronavirus

  • Din cauza numărului mare de studenţi italieni Universitatea de Vest din Arad îşi suspendă preventiv cursurile
  • Potrivit directorului DSP Arad, această măsură a fost luată pentru limitarea oricărui risc exterior de infectare cu coronavirus
  • Decizia a fost luată într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă
5807 afișări
Imaginea articolului Măsură drastică la Universitatea din Arad: Cursurile au fost suspendate pe fondul epidemiei de coronavirus

Sursa: Profimedia Images

Cursurile Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”din Arad sunt suspendate preventiv, de luni, din cauza numărului mare de studenţi italieni. 

„S-a luat măsura suspendării cursurilor la Facultatea de Medicină şi la Universitatea Vasile Goldiş pentru că sunt mulţi studenţi italieni care încep semestrul, ghinionul nostru, chiar de mâine (n.r. luni ). Fiind studenţi la medicină, studenţi şi rezidenţi, dânşii fac practică în Spitalul Judeţean, venind din Italia încercăm să limităm la maximum orice risc din exterior”, a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Catană, directorul DSP Arad.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Arad, conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad cere aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităţilor didactice şi modificarea structurii anului universitar.

Decizia a fost luată duminică seară, la o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Prefecturii Arad.

Şi la Spitalul Judeţean Arad va fi restricţionat accesul vizitatorilor, preventiv pentru limitarea oricăror riscuri referitoare la gripa sezonieră.

„Şi fiind oraş de graniţă avem mari probleme la intrarea în ţară în contextul suspiciunilor din Italia. Va fi restricţionat accesul aparţinătorilor, săptămâna viitoare vor fi ore de vizită clar stabilite, dar foarte reduse“, a spus directorul DSP Arad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici