Matei abia aştepta să se întoarcă la grădi, după trei luni de vacanţă forţată. Birocraţia politicienilor îl mai ţine acasă

  • Matei nu poate să se reîntoarcă de mâine la grădiniţă, aşa cum anunţaseră autorităţile
  • Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, amână redeschiderea grădiniţelor planificată pentru mâine
  • Mama lui Matei trebuie să revină la muncă şi îşi va lăsa copilul în grija prietenilor
1332 afișări

 

Matei are cinci ani şi abia aştepta să se reîntoarcă mâine la grădiniţă, ca să îşi revadă prietenii, şi mai ales pe cel mai drag lui: Alex. Planurile sale şi ale tuturor părinţilor din ţară au fost date peste cap de anunţul neaşteptat al ministrului Educaţiei. Grădiniţele nu se mai redeschid mâine, cum anunţaseră autorităţile. Planul de măsuri anti-coronavirus pentru preşcolari nu este gata. 
 
Cel mai devreme miercuri se pot întoarce copiii la grădiniţă. Bâlbâiala guvernanţilor pune părinţii într-o situaţie imposibilă: familiile se bazau pe redeschidere, iar acum trebuie să se învoiască de la serviciu, ca să mai stea acasă cu cei mici. 
 
Directorii de grădiniţe trec şi ei prin momente dificile: sunt asaltaţi de telefoanele părinţilor şi nu ştiu să le spună când pot primi copiii.
 
Mama lui Matei, Rodica Pop, spune că va trebui să le ceară ajutorul prietenilor sau rudelor, pentru că nu are cu cine să îl lase pe cel mic, acasă. 
 
„Nu am în familie cu cine să-l las şi atunci trebuie să cer ajutorul unor prieteni sau a rudelor”, a declarat aceasta. 
 
Laura Niţu, director educaţional grădiniţa „Tărâmul Cunoaşterii“, atrage atenţia asupra situaţiei create de anunţul de ultimă oră al autorităţilor. 
 
„Toată lumea a înţeles aşa, că de luni putem, acum înţelegem că nu. Ne păre rău că nu putem să redeschidem mâine”, a spus aceasta. 
 
Astăzi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că grădiniţele nu vor fi redeschise luni. 
 
„Mâine nu se vor redeschide, se vor redeschide în momentul în care vor fi normele, cereri şi va exista o decizie la nivelul autorităţii publice locale”, a spus Anisie. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici