Mazăre către elevi: Ca să fii băiat deştept trebuie să înveţi, dacă nu înveţi, eşti cel mai fraier

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, le-a spus elevilor de la Şcoala generală ”Jean Bart” din municipiu, la deschiderea noului an şcolar, să înveţe dacă vor să fie ”băieţi deştepţi”, dar şi să facă sport ca să nu se îngraşe, el atrăgând atenţia unor copii că au câteva kilograme în plus.

2869 afișări
Imaginea articolului Mazăre către elevi: Ca să fii băiat deştept trebuie să înveţi, dacă nu înveţi, eşti cel mai fraier

Mazăre către elevi: Ca să fii băiat deştept trebuie să înveţi, dacă nu înveţi, eşti cel mai fraier (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Radu Mazăre a venit, luni dimineaţă, la Şcoala ”Jean Bart” din Constanţa, pentru a participa la deschiderea noului an şcolar, la volanului unui autoturism Jaguar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La sosire, Mazăre a dat mâna cu câţiva dintre copiii aflaţi în curtea şcolii şi i-a salutat pe părinţii şi bunicii care îi însoţeau.

El le-a transmis elevilor că dacă vor să fie ”băieţi deştepţi”, trebuie să înveţe.

”Când mergeam să vă salut, acolo ţipa unul dintre voi, «eşti cel mai tare», «eşti cel mai tare». Şi aşa îmi ţipă multă lume. Dar ştiţi de ce sunt cel mai tare? Pentru că sunt băiat deştept. Dar ca să fii băiat deştept trebuie să înveţi, dacă nu înveţi nu eşti băiat deştept sau fată deşteaptă, nu mai eşti cel mai tare, eşti cel mai fraier. Voi cum vreţi să fiţi? Tari, nu? Atunci trebuie să învăţaţi”, le-a spus Mazăre.

Primarul i-a mai sfătuit pe elevi să facă sport ca să nu se îngraşe, el atrăgând atenţia unor copii că au câteva kilograme în plus.

”Şi mai e ceva. Uite ce burtă ai, te-ai ascuns, te-ai ascuns (n.r. - s-a adresat Radu Mazăre unui copil). Faceţi sport, nu vă îngrăşaţi ca să fiţi şi voi aşa!. Nu e ruşine, tu să te ascunzi pe acolo? Nu te mai plac fetele. Şi pe la fete am văzut nişte probleme. Mai bine treceai mai în spate şi o puneai pe colega mai în faţă. Asta voiam să vă spun, trebuie să şi învăţaţi, acum nu vă zic eu să fiţi foarte tocilari, dar învăţaţi ca să fiţi cei mai tari. Spor la treabă!”, şi-a încheiat Mazăre discursul ţinut în faţa elevilor de la Şcoala Jean Bart.

După festivitatea de deschidere a noului an şcolar, primarul a spus că în prima zi de şcoală a fost aşezat în prima bancă alături de o vecină, dar că a ajuns în ultima după ce fata l-a reclamat că i-a pus mâna pe picior.

“În clasa întâi m-a pus în prima bancă şi aveam o colegă de bancă frumuşică, era şi vecină cu mine de bloc, Corina o chema, şi ţineam mâna pe piciorul ei. M-a reclamat şi m-a trimis în ultima bancă singur. Tot timpul mi s-a spus brânză bună în burduf de câine. Făceam năzbătii, chiuleam, dar aşa cum le spuneam şi lor, băiat deştept, am citit mult”, a povestit Radu Mazăre.

Întrebat ce materii preferate a avut la şcoală, primarul a spus că a fost mai atras de matematică şi fizică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici