Mecanicului trenului deraiat în judeţul Galaţi îi va fi desfăcut contractul de muncă

Mecanicului locomotivei trenului care a deraiat, duminică, îi va fi desfăcut contractul de muncă pentru neglijenţă în serviciu, în condiţiile în care acesta a recunoscut că nu a respectat semnalul roşu la ieşirea din staţia Berheci (Galaţi), a declarat, luni, subsecretarul de stat Constantin Axinia.

29 afișări
Imaginea articolului Mecanicului trenului deraiat în judeţul Galaţi îi va fi desfăcut contractul de muncă

Mecanicului trenului deraiat în judeţul Galaţi îi va fi desfăcut contractul de muncă (Imagine: Stirileprotv.ro)

Subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor Constantin Axinia a declarat pentru MEDIAFAX că mecanicul locomotivei trenului rapid 661 a recunoscut că nu a fost atent şi nu a observat semnalul roşu la ieşirea din staţia Berheci, aceasta fiind cauza deraierii celui de-al treilea vagon al garniturii.

Axinia a spus că mecanicului îi va fi desfăcut contractul de muncă, pentru neglijenţă în serviciu şi pentru nerespectarea instrucţiunilor de serviciu.

Subsecretarul de stat a mai spus că în perioada următoare va fi emis un ordin de ministru în baza căruia să poată fi testaţi profesional toţi angajaţii CFR care au funcţii de conducere şi care au atribuţii legate de siguranţa circulaţiei.

Cel de-al treilea vagon al trenul rapid 661 care circulă pe direcţia Bucureşti-Iaşi a deraiat, duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, în judeţul Galaţi, în zona localităţii Berheci, fără a exista victime. Trenul plecase de la Bucureşti la ora 12.00 şi urma să ajungă la Iaşi la ora 19.00.

În urma incidentului, cinci trenuri de persoane au înregistrat întâzieri, potrivit CFR Călători.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Galaţi, Petrică Hahui, a declarat, luni dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, că mecanicul nu a respectat semnalul la ieşirea din staţia Berheci, iar apoi a încercat o manevră de întoarcere a garniturii, pentru că din sens opus se apropia un tren personal.

"Florin Mustaţă, cel care manevra locomotiva, nu a respectat semalul roşu la ieşirea din staţia Berheci. Ulterior, a constatat că din sens opus se apropie un tren personal. În acel moment a oprit şi a încercat să circule înapoi. În timp ce trenul circula înapoi, la trecerea peste macaz, care e proiectat pentru mersul înainte, nu pentru trecere înapoi, s-a produs deraierea", a declarat Petrică Hahui.

Hahui a spus că mecanicul este cercetat de către Poliţia TF pentru neglijenţă în serviciu, urmând ca la finalul cercetărilor dosarul să fie înaintat Parchetului.

Acesta este cel de-al treilea tren care a deraiat în numai o săptămână.

Primul accident feroviar a avut loc luni, 21 septembrie, unde au deraiat opt vagoane ale unui tren accelerat.

Cel de-al doilea accident s-a produs în aceeaşi zi, în judeţul Cluj, unde a deraiat un tren încărcat cu produse petroliere, o parte dintre vagoane ajungând într-o râpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici