Mecca, luată cu asalt. Limită de pelerini stabilită de Arabia Saudită

Arabia Saudită va permite ca până la 1 milion de persoane să se alăture pelerinajului hajj în acest an, extinzând în mare măsură accesul participanţilor din afara ţării la acest eveniment-cheie, după doi ani de restricţii anti-COVID.

281 afișări
Imaginea articolului Mecca, luată cu asalt. Limită de pelerini stabilită de Arabia Saudită

Mecca, luată cu asalt. Limită de pelerini stabilită de Arabia Saudită

Pelerinii care vor merge la Mecca în acest an trebuie să aibă sub 65 de ani şi să fie complet vaccinaţi împotriva coronavirusului, a precizat Ministerul pentru hajj, într-o declaraţie preluată de agenţia de presă SPA, citată de Reuters.

Participanţii din străinătate vor fi admişi în acest an, dar trebuie să prezinte un test PCR COVID recent negativ, iar măsurile de precauţie sanitară vor fi respectate, a precizat ministerul.

Anul trecut, autorităţile saudite au limitat pelerinajul hajj anual, unul dintre cei cinci piloni principali ai islamului, la 60.000 de participanţi interni, faţă de 2,5 milioane de participanţi interni înainte de pandemie.

Vizitele la cele mai sfinte locuri ale islamului din Mecca şi Medina pentru Hajj, care durează o săptămână, şi pelerinajul Umrah, mai puţin important, care durează tot anul, au adus anterior regatului aproximativ 12 miliarde de dolari pe an, potrivit datelor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pelerini,
mecca,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici