Medic: Muncitorii tunelului din India s-ar putea confrunta cu stres post-traumatic după salvare

Muncitorii prinşi sub dărâmăturile tunelului din Uttarkahand s-ar putea confrunta cu tulburare de stres post-traumatic după ce vor fi salvaţi, a declarat, marţi, Dr. Dinakaran, potrivit Reuters.

136 afișări
Imaginea articolului Medic: Muncitorii tunelului din India s-ar putea confrunta cu stres post-traumatic după salvare

Medic: Muncitorii tunelului din India s-ar putea confrunta cu stres post-traumatic după salvare

Pentru unii dintre muncitorii care vor fi salvaţi, impactul psihic ar putea dura mai multe luni, a declarat Dr. Dinakaran D. de la Institutul Naţional de Sănătate Mintală şi Neuroştiinţe, administrat de stat.

„Există un risc de tulburare de stres post-traumatic la aceste persoane”, a spus Dinakaran.

„Toţi cei 41 vor avea unele simptome post-traumatice, cum ar fi insomnia, coşmaruri recurente, retrăirea recurentă a prăbuşirii tunelului, anxietate”, a spus el.

„Nu toţi vor avea această tulburare, dar majoritatea vor suferi de aceste simptome timp de, să zicem, trei până la şase luni”.

Echipele care sapă speră să ajungă la muncitori marţi, au spus oficialii. Bărbaţii sunt captivi de pe 12 noiembrie, atunci când tunelul aflat în construcţie s-a prăbuşit. Ei au primit hrană, apă, lumină, oxigen şi medicamente printr-o ţeavă.

Iniţial, pentru salvarea lor au fost folosite echipamente de foraj, dar, după aproximativ 40 de metri, acestea s-au stricat din cauza stâncilor şi metalelor întâlnite. De aceea, autorităţile au apelat la aşa-numiţii „mineri şobolani”, care sapă manual şi folosesc pasaje înguste pentru a avansa.

Autorităţile indiene nu au spus ce a cauzat prăbuşirea, dar în regiune se produc frecvent alunecări de teren, cutremure şi inundaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici