Medic prins luând mită, cercetat în libertate

Un medic de la Spitalul de Pediatrie nr. 1 din Cluj-Napoca a fost prins, joi dimineaţă, în timp ce primea mită o sută de lire sterline pentru a opera o fetiţă în vârstă de doi ani, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

121 afișări
Imaginea articolului Medic prins luând mită, cercetat în libertate

Medic prins luând mită, cercetat în libertate

Potrivit anchetatorilor, medicul Ioan Dobrescu este acuzat că, în perioada iulie 2008 - februarie 2009, a primit diferite sume de bani pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale, sumele cerute de medic fiind cuprinse între 300 şi 500 de lei.

În urma acestor reclamaţii, poliţiştii coordonaţi de un procuror au organizat, joi dimineaţă, un flagrant şi l-au prins pe medic în timp ce primea o sută de lire sterline de la părinţii unei fetiţe în vârstă de doi ani care avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Medicul a aşteptat banii înainte de operaţie

Denunţătorul medicului  Ioan Dobrescu a declarat că acesta a aşteptat banii înainte să efectueze intervenţia.

Denunţătorul, care a dorit să rămână anonim, a declarat, joi seara, corespondentului MEDIAFAX, că a avut de-a face şi cu medici din străinătate, dar niciodată nu i s-a cerut mită.

"Medicul mi-a spus să vin miercuri la spital la ora 11.00. Am venit la ora 11.00, medicul a venit la ora 13.00, a consultat-o pe fată, mi-a dat o hârtie să o completez pentru operaţie. Ne-a dus domnul doctor la infirmierie, am dezbrăcat fetiţa şi mi-a cerut mită. Mi-a cerut 300 de lei şi 50 de lei la câte o anestezistă. Şi am zis că nu am banii, vin mâine. Operaţia nu a făcut-o, a aşteptat să-i dau banii. Şi i-am dat 100 de lire pe care poliţia scrisese «mită", a spus denunţătorul.

Acesta a adăugat că medicii care cer mită ar trebui să se pună în situaţia pacienţilor care nu au bani.

"Nu-i frumos din partea lui (a medicului - n.r). Nu-i frumos ca la un copil îngeraş, să nu-i faci operaţie, asta nu e viaţă. Aştept acum rezultatele, nu ştiu încă dacă fiica mea a fost operată. Eu am crescut copil sărac, la casa de copii şi nu vreau ca cineva să-şi bată joc de copii mei", a afirmat bărbatul.

Ioan Dobrescu va fi cercetat în libertate

Medicul de la Spitalul de Pediatrie nr. 1 din Cluj-Napoca va fi cercetat în stare de libertate.

Tribunalul Cluj a respins, joi după-amiază, propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia şi a dispus, în cazul doctorului, interdicţia de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată cu recurs în 24 de ore de la pronunţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici