Medic român: Vin bolnavi ce nu pot fi preluaţi. Paturile sunt pline. Sunt câte 13 ambulanţe odată

  • Spitalul Municipal Rădăuţi se confruntă de mai bine de două luni de zile cu o situaţie dramatică
  • La Urgenţe există un sinfur medic pe tură, ce trebuie să preia zeci de cazuri
  • Unitatea medicală din Rădăuţi a devenit principalul spital din judeţ
2587 afișări
Imaginea articolului Medic român: Vin bolnavi ce nu pot fi preluaţi. Paturile sunt pline. Sunt câte 13 ambulanţe odată

Medic român: Vin bolnavi ce nu pot fi preluaţi. Paturile sunt pline. Sunt câte 13 ambulanţe odată

Spitalul Municipal Rădăuţi se confruntă de mai bine de două luni de zile cu o situaţie dramatică, din cauza cazurilor pe care le are de gestionat. Alina Şorodoc, medic la Urgenţe, a declarat pentru Montorul de Suceva că medicii sunt la capătul răbdării, din cauza volumului impresionant de muncă.

Unitatea medicală din Rădăuţi a devenit principalul spital din judeţ. La Urgenţe sunt doar trei medici, câte unul pe tură, ajutaţi de câte un coleg internist.

„Suntem la capătul răbdării. Nu vă puteţi imagina cum e să gestionezi 13 ambulanţe care vin aproape odată, în condiţiile în care este un singur medic, ajutat de două-trei asistente. Este greu de descris în cuvinte prin ce trec, să am 20 de paturi pline şi să îmi vină alte zece cazuri pe care să nu am unde să le preiau. Iar la Rădăuţi se trimite ce e mai grav din judeţ, am avut şi 10 AVC-uri (accidente vasculare cerebrale) pe tură”, a declarat Alina Şorodoc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici