Medicamentele româneşti se scumpesc cu 1% în farmacii

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că populaţia nu trebuie să se îngrijoreze referitor la creşterea cu şase la sută a preţului la medicamentele româneşti, precizând că majorarea vizează preţul la producător, în farmacie ajungând să fie doar de un punct procentual.

22 afișări
Imaginea articolului Medicamentele româneşti se scumpesc cu 1% în farmacii

Medicamentele româneşti se scumpesc cu 1% în farmacii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii a precizat că creşterea de şase la sută a preţului la medicamentele româneşti este doar la producător şi că, în farmacii, majorarea va ajunge de doar unu la sută.

"Populaţia nu trebuie să se îngrijoreze, nu sunt creşteri semnificative care să se simtă. Per ansamblu, preţurile vor scădea", a declarat ministrul Ion Bazac.

Preţul medicamentelor româneşti va creşte, de la 1 aprilie, în medie cu şase la sută, iar al produselor din import va scădea cu aproape 10 la sută, odată cu intrarea în vigoare a unui ordin al ministrului Sănătăţii privind ajustarea preţurilor la producători.

Peste două săptămâni intră în vigoare un ordin al minstrului Sănătăţii prin care preţurile medicamentelor la producatori vor fi ajustate.

În baza aceluiaşi ordin, producătorii internaţionali de medicamentele vor fi obligaţi să aducă în România produse la preţul cel mai mic din 12 ţări europene.

Astfel, din primele calcule făcute de experţii Ministerului Sănătăţii, medicamentele din import se vor ieftini în medie cu 10 la sută, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente, Dan Zaharescu.

Ministrul Sănătăţii spunea, într-un interviu din februarie acordat agenţiei MEDIAFAX, că de la sfârşitul lunii martie va fi o scădere puternică a preţurilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici