Medicii de familie din Capitală recomandă vaccinarea fetiţelor împotriva cancerului de col

Medicii de familie din Capitală şi Ilfov recomandă părinţilor să-şi vaccineze fetele împotriva cancerului de col uterin, întrucât au fost deja imunizate peste 15 milioane de femei din Europa şi SUA şi nu au fost semnalate incidente majore, cele câteva decese neavând legătură cu respectivele produse.

12 afișări
Imaginea articolului Medicii de familie din Capitală recomandă vaccinarea fetiţelor împotriva cancerului de col

Medicii de familie din Capitală recomandă vaccinarea fetiţelor împotriva cancerului de col (Imagine: Mediafax Foto)

Asociaţia Medicilor de Familie din Bucureşti-Ilfov a organizat, miercuri, o conferinţă de presă pentru a prezenta eficacitatea vaccinului împotriva cancerului de col uterin şi pentru a elimina suspiciunile părinţilor privind campania de imunizare a fetiţelor din clasele a IV-a , dar şi pentru a face apel la societatea civilă să nu mai creadă în părerile celor fără pregătire de specialitate sau care nu au citit niciun material ştiinţific elaborat de către autorităţile internaţionale din SUA şi Europa care aprobă comercializare medicamentelor.

Potrivit statisticilor prezentate de doctorul Cristian Sever Oană, în Romania, din 100.000 de femei, 10 fac cancer de col uterin, iar trei mor din cauza acestei maladii.

"Din nefericire, vârsta la care apare cancerul de col uterin a scăzut foarte mult, astfel că cinci la sută dintre femei cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani au fost depistate cu această maladie", a mai spus Oană.

"Mai mult, virusul HPV este responsabil pentru verucile (negi) apărute pe piele, or 25 la sută din populaţie are aceste veruci, adică sunt purtători ai virusului. Cui strică această vaccinare, ne întrebăm noi, medicii. Nu vorbim de un medicamente nou, ci un produs cu care au fost vaccinate milioane de femei în cei şase ani şi jumătate de la apariţia lor pe piaţă. Mai mult, de doi ani ele au fost introduse în programele naţionale de imunizare din multe ţări europene. Adică, după patru ani şi jumătate de la lansare, timp în care vaccinul a fost cumpărat, autorităţile europene s-au lămurit că produsul este bun şi poate fi folosit în programe naţionale", a adăugat medicul.

Acesta a precizat că fetiţele care nu fac acum vaccin pentru că nu le lasă mamele lor ar putea fi vaccinate mai târziu, la 14-16 ani, când vor putea decide singure acest lucru. Pentru părinţii care refuză vaccinarea, medicul Oană recomandă să facă asigurare suplimentară de sănătate, pentru ca să plătescă tratamentul fetelor lor în cazul în care se vor îmbolnăvi.

În Europa au fost vaccinate 1,5 milioane de femei din Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Luxemburg, Portugalia, Republica Slovacă, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie, unde a fost introdusa imunizarea în programul naţional.

În SUA au fost vaccinate 16 milioane de persoane. În cei şase ani şi jumătate de când a fost introdus pe piaţa din SUA şi din Europa acest vaccin, nu au fost înregistrate efecte secundare, iar decesele survenite la femeile vaccinate nu au nicio legătură cu respectivul produs, a adăugat Oană.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici