Medicul care l-a operat pe Băsescu: Politicienii ştiu că în Viena e una din cele mai dotate clinici

Profesorul Knosp Engelbert, de la Clinica Universitară din Viena, cel care l-a operat pe Traian Băsescu de hernie de disc, în 2006, spune că politicienii şi consilierii lor ştiu că în Viena există una dintre cele mai dotate clinici şi că sunt medici foarte buni.

1398 afișări
Imaginea articolului Medicul care l-a operat pe Băsescu: Politicienii ştiu că în Viena e una din cele mai dotate clinici

Medicul care l-a operat pe Băsescu: Politicienii ştiu că în Viena e una din cele mai dotate clinici (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Profesorul Engelbert Knosp, de la Clinica Universitară din Viena, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Cluj, unde participă la o conferinţă de neurochirurgie, că în astfel de cazuri responsabilitatea este foarte mare.

"Politicienii şi consilierii lor ştiu, spre exemplu, că în Viena există una dintre cele mai dotate clinici şi medici foarte buni, cred că aceste aspecte au dus la rezolvarea problemei în acest fel. Sunt aici să spun şi să sfătuiesc viitorii pacienţi şi populaţia că astfel de lucruri se pot face şi aici, în România, există şi se fac eforturi în acest sens. Este într-adevăr o încărcătură emoţională în plus când este vorba de oameni importanţi. Am avut şi un prieten apropiat pe care l-am operat. Cred că aceste două operaţii (a lui Traian Băsescu şi a prietenului - n.r.) au fost cele mai solicitante operaţii pe care le-am făcut. Din fericire, cei doi au fost pacienţi ideali", a spus Knosp.

Directorul Clinicii de Neurochirurgie Cluj, profesorul Ştefan Florian, a declarat, la rândul său, că oficialităţile din ţară fug, de fapt, de realitatea din România şi că este mai degrabă un "moft" al românilor cu bani să se trateze în străinătate.

"Este o modă această tendinţă, mă feresc să comentez ce fel de exemplu dau politicienii oamenilor de rând prin gestul lor. Toate serviciile medicale oferite la spitalele din Europa există şi la noi. Eu sunt gata oricând să îi întorc serviciul profesorului Knops şi să îl operez pe preşedintele Austriei sau chiar pe preşedintele Obama", a spus Florian.

Congresul de neurochirurgie din regiunea Dunăre-Carpaţi are loc, între 25 - 27 mai, la Cluj-Napoca. La eveniment participă peste 150 de medici din ţară şi din străinatate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici