Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să îşi salveze pacienţii la incendiul din Piatra Neamţ, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să îşi salveze pacienţii la incendiul din Piatra Neamţ, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunţat miercuri directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

5588 afișări
Imaginea articolului Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să îşi salveze pacienţii la incendiul din Piatra Neamţ, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să îşi salveze pacienţii la incendiul din Piatra Neamţ, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

„Sunt foarte bucuros că ţara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l <Eroul Anului 2020>. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunţat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Kluge a participat, miercuri, la Palatul Cotroceni, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la un eveniment orgnizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să îşi salveze pacienţii şi a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici