Meleşcanu cere 34 milioane de lei pentru SIE, la rectificarea bugetară

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a spus, luni, că a cerut comisiei să fie de acord ca, la rectificarea bugetară, să se acorde SIE o suplimentare de 34 milioane lei pentru plata salariilor pe decembrie, investiţii şi acoperirea creşterilor preţului la combustibil, dar că nu a vorbit cu premierul.

82 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu cere 34 milioane de lei pentru SIE, la rectificarea bugetară

Meleşcanu cere 34 milioane de lei pentru SIE, la rectificarea bugetară (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

”Am informat că avem nevoie la rectificarea care urmează de o sumă de aproximativ 6 milioane de lei pentru a putea plăti salariile funcţionarilor în ultima lună, decembrie, întrucât, datorită creşterilor salariale, s-au cheltuit mai mulţi bani decât fuseseră prevăzuţi, apoximativ 5 milioane de lei la bunuri şi servicii datorită creşterilor de preţuri la combustibil, utilităţi”, a spus Meleşcanu.

El a adăugat că SIE mai are nevoie şi de 23 de milioane de lei pentru terminarea unor investiţii începute, din care cel puţin 10-15 milioane de lei pentru dotarea cu computere, cu softuri şi cu aparatură de comunicaţii.

Întrebat cu cât s-au mărit salariile la SIE, Meleşcanu a precizat că este vorba de 2-3%, fiind o lege nouă în legătură cu sporurile celor care lucrează sărbătorile legale şi de noapte.

Meleşcanu a mai spus că încă nu a vorbit cu premierul pe această temă deoarece a fost chemat la comisia SIE şi obligaţia este să prezinte acestei comisii.

Directorul SIE a mai arătat că la comisie a făcut o prezentare şi în legătură cu modul în care Serviciul îşi asigură îndeplinirea sarcinilor privind ”anumite priorităţi informative” legate de situaţia din ţările din jur: Ucraina, Moldova, Balcanii de Vest. ”Am asigurat şi am prezentat date care atestă faptul că pentru noi au constituit şi constituie priorităţi, aşa cum au fost hotărâte de CSAT”, a spus Meleşcanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici