Memorandum privind cursuri de limbă şi civilizaţie românească în şcolile din Belgia, aprobat

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi un memorandum care priveşte predarea unor cursuri de limbă şi civilizaţie românească în şcolile de Belgia, la solicitarea părinţilor.

1018 afișări
Imaginea articolului Memorandum privind cursuri de limbă şi civilizaţie românească în şcolile din Belgia, aprobat

Memorandum privind cursuri de limbă şi civilizaţie românească în şcolile din Belgia, aprobat

Memorandumul iniţiat de Ministerul Educaţiei, cu tema „Aprobarea negocierii şi semnării Cartei de parteneriat între Ministerul Educaţiei din România şi Guvernul comunităţii franceze din Belgia privind implementarea programului de Deschidere către limbi şi culturi pentru perioada 2023-2028” a fost aprobat, joi, în şedinţa de Guvern.

Potrivit Ministerului Educaţiei, programul presupune desfăşurarea cursurilor de „Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească”, precum şi a cursului de „Deschidere către limbi şi culturi” în unităţile de învăţământ din Belgia, organizate sau subvenţionate de Comunitatea franceză, care au făcut solicitare în acest sens.

Cursurile vor fi predate de profesori români, selectaţi în urma unui concurs organizat de Institutul Limbii Române şi se adresează elevilor din învăţământul obligatoriu. Acestea sunt oferite gratuit, la solicitarea părinţilor.

În anul şcolar 2022-2023, proiectul a cuprins 21 de unităţi şcolare şi 533 de elevi.

„Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească este un mijloc valoros de promovare a multilingvismului, o modalitate de a facilita cunoaşterea limbii, a culturii şi a civilizaţiei româneşti în rândul elevilor de origine română, precum şi în rândul celorlalţi participanţi”, transmite ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici