Memory-stick cu informaţii de serviciu, pierdut de un ofiţer

Memory-stick-ul pierdut de un ofiţer de la Brigada 8 Artilerie din Focşani conţinea informaţii care vizau organizarea unor activităţi de instruire şi care nu erau secrete, fiind pierdut în timp ce militarul, care lucrează în Ministerul Apărării de 20 de ani, se ducea la un seminar în Bucureşti.

356 afișări
Imaginea articolului Memory-stick cu informaţii de serviciu, pierdut de un ofiţer

Memory-stick cu informaţii de serviciu, pierdut de un ofiţer

Ofiţerul care a pierdut memor-stick-ul lucrează de doi ani la Unitatea Militară 01470 Focşani din cadrul Brigăzii  8 Artilerie Mixtă "Alexandru Ioan Cuza" din Focşani, în domeniul operaţiilor şi instrucţiilor, el fiind angajat al Ministerului Apărării de 20 de ani.

Ofiţerul în cauză a fost transferat la unitatea focşăneană după ce a absolvit Universitatea Naţională de Apărare.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii  8 Artilerie Mixtă "Alexandru Ioan Cuza" din Focşani, maiorul Marian Geană, susţine că lipsa memory-stick-ului nu a fost constatată cu ocazia unui audit de securitate, şi a fost anunţată chiar de militar, în ziua în care a fost pierdut.

"Lipsa memory-stick-ului s-a constatat pe data de 5 martie, iar ofiţerul în cauză a anunţat pierderea lui. Ofiţerul în cauză se deplasa în misiune la Bucureşti, unde ar fi trebuit să participe la o activitate în cadrul căreia ar fi fost prezentate datele stocate pe memory stick. Stick-ul conţinea informaţii care vizau organizarea unor activităţi de instruire care s-au desfăşurat anul trecut şi erau informaţii nesecrete", a precizat maiorul Marian Geană.

El a adăugat că o comisie de anchetă face cercetări pentru a stabili modul în care au fost pierdute informaţiile.

Un ofiţer din cadrul Brigăzii 8 Artilerie Mixtă din Focşani a pierdut un memory-stick destinat păstrării de informaţii a precizat, vineri, MApN, la solicitarea MEDIAFAX.

Sursa citată informa că dispariţia memory-stick-ului a fost constatată cu ocazia unui audit de securitate efectuat în cadrul Diviziei 1 Infanterie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici