Mesajul dat de ministrul de Interne, la puţine momente după prinderea lui Cherecheş

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, s-a declarat mulţumit de cooperarea dintre poliţiştii români şi cei germanni, care au cooperat direct şi permanent pentru a-l prinde pe Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.

637 afișări
Imaginea articolului Mesajul dat de ministrul de Interne, la puţine momente după prinderea lui Cherecheş

Mesajul dat de ministrul de Interne, la puţine momente după prinderea lui Cherecheş

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni şi externi, români şi germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheş Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a transmis, marţi seara, Cătălin Predoiu.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins, marţi seara, în Augsburg, Germania, şi urmează să fie adus în ţară.

Poliţia Română a transmis, marţi seara, că în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional.

Este vorba despre Cătălin Cherecheş.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Instanţa competentă a emis pe numele lui Cherecheş un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În continuare, se derulează activităţi procedurale specifice, pentru aducerea lui Cătălin Cherecheş în ţară.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Cherecheş a încercat să fugă din Germania. El a mers cu o mătuşă cu maşina, cu aproximativ 200 de km pe oră. Au ajuns la o gară şi încercau să scape de maşină, şi, eventual, să ia un taxi. Acesta a fost momentul în care a fost prins de poliţiştii bavarezi şi de BKA.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a ieşit din România folosind o altă identitate prin punctul de trecere a frontierei Petea, a anunţat sâmbătă Poliţia de frontieră. Acesta a fost dat în urmărire după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici