Mesajul Patriarhului Daniel: Sărbătoarea Paştelui este cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe

Patriarhul Daniel a spus în mesajul adresat românilor cu ocazia sărbătorilor pascale că "Sărbătoarea Paştelui este cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe" şi că reprezintă "biruinţa lui Hristos asupra morţii".

1940 afișări
Imaginea articolului Mesajul Patriarhului Daniel: Sărbătoarea Paştelui este cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe

Mesajul Patriarhului Daniel: Sărbătoarea Paştelui este cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, le aminteşte românilor în mesajul său, transmis cu ocazia sărbătorilor pascale, că această sărbătoare este cea mai mare a Bisericii Ortodoxe.

"Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sfintele Paşti este cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe. Ea este centrul de lumină a întregii vieţi liturgice. Lumina Învierii lui Hristos şi a învierii tuturor oamenilor la sfârşitul lumii. Dă sens, vieţii omului pe pământ, istoriei umanitaţii şi întregului univers. Deoarece toate se îndreaptă spre cerul nou şi pământul nou, şi moarte nu va mai fi şi viaţă veşnică".

În mesajul adresat de Paşti, Preafericitul Patriarh Daniel le spune românilor că în această sărbătoare este "celebrată biruninţa lui Hristos asupra morţii pentru a dărui lumii viaţa veşnică. Sfintele Paşti ne cheamă să aducem prin cuvânt şi fapte lumină şi bucurie în sufletele copiilor orfani, ale bătrânilor singuri, ale bolnavilor neajutoraţi, ale familiilor îndoliate şi întristate".

"De asemenea să nu uităm din rugăciunea şi iubirea noastră nici pe fraţii noştrii români care trăiesc cu dorul de casă. Îi aşteptăm pe toţi cu bucurie, să se întoarcă definitiv, în ţară, deoarece multe localităţi din România, fără ei sunt triste şi neajutorate", a mai transmis Patriarhul Daniel.

"Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului vă dorim tuturor să aveţi în suflet şi în familii, pace şi bucurie, lumină şi mult ajutor, adresându-vă tuturor salutul pascal "Hristos a Înviat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici