MESAJUL Regelui Mihai I de Crăciun: Tuturor, copii, părinţi şi bunici, le doresc sărbători fericite şi motive de mândrie - VIDEO

Regele Mihai I spune, în mesajul său de Crăciun, că le doreşte sărbători fericite, pace sufletească şi motive de mândrie tuturor, copii, părinţi şi bunici, celor din ţară şi din Basarabia, celor ce petrec sărbătorile în alte ţări, precum şi celor care se află în misiuni ce fac cinste României.

995 afișări
Imaginea articolului MESAJUL Regelui Mihai I de Crăciun: Tuturor, copii, părinţi şi bunici, le doresc sărbători fericite şi motive de mândrie - VIDEO

MESAJUL Regelui Mihai I de Crăciun: Tuturor, copii, părinţi şi bunici, le doresc sărbători fericite şi motive de mândrie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Familia Regală a României a făcut public, miercuri, mesajul Regelui Mihai I de Crăciun 2013.

Vă prezentăm integral mesajul Regelui Mihai I:

"Români,

Anul care se încheie a fost un timp al realizărilor, în ciuda urmelor crizei economice. Tânăra generaţie dovedeşte vigoare şi talent, iar o bună parte a românilor învaţă sau lucrează, cu cinste şi pricepere, în ţări ale lumii. Sectorul privat, ca şi întreaga societate civilă, se consolidează şi se dezvoltă, pe an ce trece.

Ţara noastră se îndreaptă cu încredere către valorile democratice şi ale libertăţii. Din păcate, societatea românească profundă are uneori mai multă deschidere şi înţelegere pentru aceste valori decât reprezentanţii ei.

Familia noastră a avut însemnate sărbători în 2013. Pe 10 iunie, Regina şi cu mine am împlinit 65 de ani de căsătorie. Amândoi am dori ca exemplul nostru de viaţă împreună să inspire pe contemporani, arătând importanţa familiei în timpurile de astăzi. În septembrie, Regina a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani, sărbătorită de întreaga societate românească.

Afecţiunea şi încrederea pe care voi toţi ni le arătaţi, în fiecare zi, sunt o binecuvântare pentru noi. Deşi anii trec, şi nu putem răspunde tuturor invitaţiilor venite din colţurile ţării, Regina şi cu mine simţim, clipă de clipă, ataşamentul vostru faţă de Coroană.

Familia Regală a fost prezentă în ţări europene şi pe meridianele lumii, pentru a reprezenta interesele fundamentale ale Naţiunii. După vizita mea la Vatican, în februarie, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu m-au reprezentat la Chişinău, Bălţi, Soroca şi Orhei, precum şi în alte localităţi de dincolo de Prut, făcând legătura istorică a acestor ţinuturi cu Coroana, după 71 de ani de când am vizitat Chişinăul.

De un an încoace, Principele Nicolae s-a alăturat familiei, începând să cunoască ţara şi oamenii ei şi să ajute la consolidarea noastră în domeniile economiei, educaţiei, ecologiei şi patrimoniului.

Castelul Peleş este din nou un loc viu, dând strălucire prezentului şi consolidând viitorul. Sinaia este Scaunul Casei Regale a României, garanţie a identităţii noastre şi simbol al statului român modern. Fiecare clipă petrecută de Familia noastră acolo întăreşte şi inspiră Ţara. Toată lumea care ne trece pragul, la Peleş sau Pelişor, pleacă de acolo cu mândrie şi cu speranţă.

Familia Regală se îngrijeşte, an de an, de oamenii în vârstă şi de cei mai tineri dintre români. Exemplele de voluntariat şi de răspundere socială sunt repere importante ale prezentului.

Am primit, de-a lungul anului, semne ale respectului militarilor români. Prin efortul lor de adaptare la conceptele militare moderne, prin străduinţa lor de a respecta memoria, soldaţii români continuă să facă bine ţării şi să-i apere viitorul, slujind-o demn şi curajos. Am devenit ofiţer acum 76 de ani şi, de atunci încoace, nu am uitat niciodată respectul pentru Armata României.

Zilele acestea, castelul de la Săvârşin răsună de colinde, de freamăt şi de pregătiri. Întreaga societate românească priveşte Săvârşinul de Crăciun ca pe o parte a propriului lor cămin. Sunt sigur că, de undeva, din Ceruri, Regina Elena se bucură de toate acestea. De-a lungul anilor, mama mea a fost sufletul pregătirilor de Crăciun şi un părinte pentru fiecare dintre români.

Tuturor, copii, părinţi şi bunici, celor din ţară şi din Basarabia, celor ce petreceţi Crăciunul în alte ţări ale lumii, ca şi celor care vă aflaţi în misiuni ce fac cinste României, vă doresc sărbători fericite, pace sufletească şi motive de mândrie!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici