Mesajul Ursulei von der Leyen, la o săptămână de la moartea lui Sassoli: „David a fost un om cu viziune, un visător şi un om de acţiune”

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj luni seară, 17 ianuarie, la o săptămână de la moartea lui David Sassoli, fostul preşedinte al Parlamentului European.

1471 afișări
Imaginea articolului Mesajul Ursulei von der Leyen, la o săptămână de la moartea lui Sassoli: „David a fost un om cu viziune, un visător şi un om de acţiune”

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană în România

Liderii europeni, reuniţi într-o şedinţă ce a avut loc luni seară, 17 ianuarie, şi-au adus un ultim omagiu fostului coleg, David Sassoli, decedat săptămâna trecută, cu puţin timp înainte de a-şi finaliza mandatul de preşedinte al Parlamentului European.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, nu a putut fi prezentă la ceremonia de înmormântare din motive medicale, însă, în discursul prezentat de aceasta, a subliniat pasiunea lui Sassoli pentru democraţie şi devotamentul pe care l-a avut pentru Europa.

„Cu mare părere de rău a trebuit să renunţ la a-i aduce personal un tribut bunului meu prieten David Sassoli.

Totuşi, vreau să-i onorez memoria cu un trandafir alb care a fost un simbol al angajamentului său politic şi moral de-a lungul vieţii.

Această floare, un trandafir alb, a însemnat mult pentru David. Ca tânăr student la Roma, a condus un grup de tineri numit „La Rosa Bianca”, în memoria tinerilor germani curajoşi care au luptat împotriva naziştilor.

Valorile lor erau şi valorile lui.

David a fost un om ale cărui convingeri au fost modelate de istoria Europei.

Un vizionar, a cărui privire senină era îndreptată mereu spre viitor şi spre o Europă mai bună.

‹Când toate zidurile vor cădea, când spiritul naţionalismului se va estompa, atunci vom vedea cât de minunat este să ne simţim italieni, dar fără a ne simţi diferiţi, divizaţi şi separaţi de ceilalţi. Ce va fi la capătul drumului? Va fi Europa.›

David a fost un om cu viziune, un visător şi un om de acţiune.

Buona strada, caro David", a declarat Ursula von der Leyen, citată de pagina de Facebook a Comisiei Europene în România.

David Sassoli, în vârstă de 65 de ani, a murit la spitalul din oraşul italian Aviano. El se lupta cu o boală gravă, inclusiv pneumonie, şi fusese spitalizat de mai multe ori.

Luni, 10 ianuarie, Parlamentul European a confirmat că Sassoli a fost internat pe 26 decembrie „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar".

Sassoli şi-a petrecut o mare parte din mandatul său de doi ani şi jumătate ghidând Parlamentul prin dificultatea extraordinară a pandemiei de coronavirus. De asemenea, a contribuit la conducerea unei negocieri dificile privind bugetul pe termen lung al UE, deschizând calea pentru stabilirea unui pachet istoric buget+ plan de redresare de 1 800 de miliarde de euro. La 10 noiembrie 2020, Parlamentul a ajuns la un acord cu Consiliul UE, asigurând adoptarea bugetului 2021-2027.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici