METEO, 26 decembrie. Vremea se va răci accentuat. Temperaturi maxime, între 1 şi 8 grade Celsius

  • Vremea se va răci accentuat şi va fi în general închisă
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade Celsius
  • Cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade Celsius
559 afișări
Imaginea articolului METEO, 26 decembrie. Vremea se va răci accentuat. Temperaturi maxime, între 1 şi 8 grade Celsius

METEO, 26 decembrie. Vremea se va răci accentuat. Temperaturi maxime, între 1 şi 8 grade Celsius

Meteo în ţară

Conform datelor emise de ANM, vremea se va răci accentuat şi va fi în general închisă, cu înnorări şi precipitaţii în special în jumătatea de sud a ţării, unde se vor cumula local 15 – 20 l/mp.

Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara şi noaptea de sâmbătă spre duminică, când în sudul Banatului, al Transilvaniei şi al Moldovei şi pe alocuri în Oltenia şi Muntenia, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă. În nordul şi nord-vestul teritoriului vor fi posibile ploi slabe în cursul zilei, apoi cerul se va degaja, iar noaptea va fi rece, cu temperaturi de până la -6 grade Celsius.

Vântul se va intensifica în special în cursul nopţii în regiunile sudice, cu rafale în general de 40 – 50 km/h şi va avea local şi temporar intensificări trecătoare şi în vestul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade Celsius, uşor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nordul ţării.

Meteo în Bucureşti

Vremea se va răci, iar norii şi ploaia vor completa peisajul unei zile autentice de toamnă târzie. Îndeosebi începând cu orele prânzului, temporar va ploua în general moderat cantitativ, iar pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică printre picăturile de apă îşi vor face loc din când în când şi fulgii de zăpadă.

Vântul va sufla moderat ziua, iar seara şi noaptea va prinde putere şi vor fi viteze de 40-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 5 – 6 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 1 grad Celsius.

Meteo la munte

Vor fi mai ales temperaturi negative şi vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Pe spaţii restrânse vor fi posibile depuneri de polei sau de gheţuş. Vântul va prinde putere seara şi noaptea, mai ales în zonele de creastă, unde vor fi rafale de până la 50 – 70 km/h.

Stratul de zăpadă este prezent mai ales la altitudini de peste 1500 m, iar cele mai mari grosimi ale sale sunt la peste 1800 m în Munţii Bucegi (până la aproximativ 50 cm la Bâlea Lac).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici