METEO: Vijelii, averse, descărcări electrice şi grindină, de duminică până luni seară

Din după-amiaza zilei de duminică şi până luni seara instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor şi se va manifesta prin intensificări ale vântului, care trecător vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

7346 afișări
Imaginea articolului METEO: Vijelii, averse, descărcări electrice şi grindină, de duminică până luni seară

METEO: Vijelii, averse, descărcări electrice şi grindină, de duminică până luni seară (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Conform informării meteorologilor, de duminică de la ora 15:00 până luni la ora 21:00 vor fi şi averse, izolat  torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20...30 l/mp, în special în Moldova şi zona montană.

În cursul zilei de luni,  vremea se vă răcori în toată ţara şi doar izolat în sudul extrem se vor mai atinge la amiază valori de 35…36 de grade.

Avertizarea de caniculă şi disconfort termic accentuat din data de 13 iulie îşi menţine valabilitatea pentru duminică, 15 iulie.

LUNI

Vremea se va răcori în toată ţara, astfel că se vor înregistra temperaturi maxime între 23 şi 33 de grade, izolat mai ridicate doar în sudul extrem, unde la amiază se vor mai atinge valori de 35...36 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, unde, mai ales în cursul după-amiezei şi al serii, vor fi înnorări, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie şi condiţii de grindină. Vor fi averse, izolat torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20...30 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor mai fi posibile pe spaţii restrânse. Temperaturile minime vor fi de la 8...9 grade în depresiuni până la 20...21 de grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va răcori, astfel că maxima termică nu va mai depăşi 33 de grade. Temporar, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi înnorări şi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17...19 grade.

MARŢI

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, mai ales la munte şi în dealurile subcarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, mai coborâte în depresiuni, până la 6...7 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici