#MeToo: un tribunal din China a respins apelul unei stagiare TV într-un caz celebru

Un tribunal din China a respins miercuri apelul unei stagiare TV într-un caz celebru de hărţuire sexuală, potrivit Reuters.

455 afișări
Imaginea articolului #MeToo: un tribunal din China a respins apelul unei stagiare TV într-un caz celebru

O instanţă din Beijing a respins miercuri apelul unei reclamante într-un caz de hărţuire sexuală din China, în care a fost implicat un cunoscut prezentator al televiziunii de stat CCTV. Decizia ar putea da o lovitură mişcării #MeToo din China, susţin experţii.

Zhou Xiaoxuan, în vârstă de 29 de ani, l-a acuzat pe unul dintre principalii prezentatori de emisiuni de divertisment de la CCTV, Zhu Jun, că a pipăit-o şi a sărutat-o cu forţa în 2014, când era stagiară şi lucra pentru el. Acesta neagă toate acuzaţiile.

Cazul a devenit public în 2018. Acuzaţiile lui Zhou au fost publicate pe reţelele de socializare şi au devenit rapid virale. Ulterior, femeia l-a dat în judecată pe Zhu solicitând daune. În septembrie 2021, după două audieri cu uşile închise, Tribunalul Popular Haidian din capitala chineză a respins pretenţiile lui Zhou Xiaoxuan din cauza probelor insuficiente.

Zhou a făcut apel. În urma unui nou proces cu uşile închise, Tribunalul Popular Intermediar Municipal nr. 1 din Beijing a declarat miercuri că „a respins toate apelurile lui Zhou şi a menţinut hotărârea iniţială".

„Instanţa a considerat că dovezile prezentate de apelanta Zhou nu au fost suficiente pentru a dovedi că Zhu a hărţuit-o sexual şi că apelul nu a putut fi întemeiat", a anunţat instanţa pe contul oficial de Weibo.

Marţi, cu o zi înainte de anunţarea verdictului, Zhou a postat un videoclip pe contul său WeChat, în care a spus că speră ca oamenii să nu se descurajeze.

„Nu am niciun regret că am rezistat la toate acestea şi ştiu că toate sentimentele dureroase şi greutăţile sunt preţioase şi sper că sunteţi ca mine, dar încă mai credeţi că totul are un sens", a scris Zhou.

Mişcarea #MeToo din China a luat amploare în 2018, când o studentă de la un colegiu din Beijing şi-a acuzat public profesorul de hărţuire sexuală. Mişcarea s-a răspândit în ONG-uri, mass-media şi alte industrii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici