Metrorex deschide toate uşile de acces, în urma controalelor ISU

Prima măsură pe care Metrorex o ia în legătură cu neregulile semnalate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) este reprezentată de deschiderea tuturor uşilor de acces, a spus duminică Marin Aldea, directorul general al Metrorex, la Ziua Porţilor Deschise – Metroul Drumul Taberei.

740 afișări
Imaginea articolului Metrorex deschide toate uşile de acces, în urma controalelor ISU

Metrorex deschide toate uşile de acces, în urma controalelor ISU (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

„Unele probleme semnalate de ISU au fost deja rezolvate şi mă refer aici la înzăvorârea uşilor pe poziţiile deschis, achiziţia de furtunuri şi dotarea tuturor hidranţilor din spaţiile publice, echiparea instalaţiei de iluminat de siguranţă, cumpărarea de stingătoare noi şi verificarea celor vechi”, a explicat Marin Aldea.

„Sunt şi probleme care nu pot fi rezolvate imediat, care necesită proiectare, consultanţă, achiziţii şi acelea sunt mai de durată. Mă refer la iluminatul de siguranţă pentru hidranţi şi pentru căile de evacuare. Este un proiect pe care noi l-am estimat la circa cinci-şase milioane de euro şi îl vom începe de la sfârşitul acestui an”, a adăugat reprezentantul Metrorex.

Mai mult, barele de turnicheţi, despre care ISU susţinea că obturează calea de evacuare, au fost eliminate, potrivit directorului Aldea.

În urma incidentului în care a luat foc un tablou electric la Piaţa Romană, au fost verificate toate tablourile electrice din staţii, în decursul a trei luni. „Au fost mobilizaţi oameni, au fost achiziţionate materiale, siguranţe, cabluri, tot ce a fost nevoie”, a adăugat Marin Aldea.

ISU Bucureşti-Ilfov a făcut în perioada 7-25 noiembrie mai multe controale la reţeaua de transport cu metroul, în urma cărora Metrorex a primit amenzi în valoare de 13.500 de lei, fiind depistate nereguli atât la nivelul staţiilor, în spaţiile comune (peroane, pasaje), cât şi la nivelul ieşirilor către suprateran.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici