Metrorex: Lucrările la magistrala spre Aeroportul Otopeni, programate pentru 2017

Lucrările de execuţie a magistralei 6 de metrou, spre aeroportul Henri Coandă-Otopeni, sunt programate pentru anul 2017, urmând ca în cursul anului curent să fie aprobaţi prin hotărâre de guvern indicatorii tehnico – economici ai proiectului şi planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti – Ilfov.

6398 afișări
Imaginea articolului Metrorex: Lucrările la magistrala spre Aeroportul Otopeni, programate pentru 2017

Metrorex: Lucrările la magistrala spre Aeroportul Otopeni, programate pentru 2017 (Imagine Silviu Matei/ MEDIAFAX FOTO)

De asemenea, calendarul Metrorex pe 2016 include demararea şi depunerea aplicaţiei pentru finanţarea din fonduri externe nerambursabile şi demararea acţiunilor specifice etapei de licitaţie pentru lucrările de structură.

Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

Valoarea totală a investiţiei este de 5,8 miliarde lei, cu TVA.

Pentru pregătirea şi implementarea proiectului a fost semnat un acordul de împrumut (martie 2010), între Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA), în valoare de 41.870 milioane Yeni. Valoarea împrumutului asigură finanţarea serviciilor de consultanţă, proiectare, supervizare lucrări şi parţial valoarea lucrărilor pentru execuţia structurii de rezistenţă (33%).

Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov ( PMUD) 2016-2030, în acest moment documentaţia proiectului aflându-se pe circuitul procedurii de aprobare prin hotărâre de guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici