Metrul pătrat de parcare din Bucureşti se vinde la preţ de apartament ultracentral

Raritatea locurilor de parcare din Capitală face ca preţul lor să nu dea înapoi în faţa crizei. În cazul ansamblurilor rezidenţiale de lux, o astfel de anexă costă chiar şi 20.000 de euro.

89 afișări
Imaginea articolului Metrul pătrat de parcare din Bucureşti se vinde la preţ de apartament ultracentral

Metrul pătrat de parcare din Bucureşti se vinde la preţ de apartament ultracentral (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Deşi nu au nici măcar o fereastră sau un perete despărţitor, locurile de parcare sunt unele dintre cele mai valoroase proprietăţi imobiliare, cel puţin în Bucureşti. O dovedeşte nivelul ridicat pentru care încă se tranzacţionează un metru pătrat al unei asemenea dependinţe. "Costul începe de la 7.000 - 8.000 de euro, plus TVA şi ajunge până la 20.000 de euro, plus TVA, în cazul unor ansambluri de lux din centrul şi nordul Capitalei", a declarat pentru gândul Mihaela Pană, şef al departamentului rezidenţial al companiei DTZ Echinox.

Spre exemplu, dezvoltatorii spanioli ai ansamblului Alia Apartments, din apro­pierea Arcului de Triumf, recent inau­gurat, cer 18.000 de euro pentru un loc de parcare subteran. În condiţiile în care, în medie, o astfel de anexă ocupă circa 14 metri pătraţi, rezultă un preţ de aproape 1.300 de euro pentru fiecare metru pătrat. Nivelul este însă similar celui cerut pentru un du­plex construit în anii '90, din zona Uni­rii. Conform unui anunţ de pe site-urile de profil, pentru cei 140 de metri ai locuinţei, proprietarul vrea 180.000 de euro, adică tot aproximativ 1.300 de euro pe metru pătrat.

Citeşte mai multe despre preţul metrului pătrat de parcare din Bucureşti pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici