Migraţia agită spiritele în UE: relocarea obligatorie nu este în pactul european. Polonia a făcut scandal

Afirmaţia îi aparţine ministrului suedez Maria Malmer Stenegard, clarificând conţinutul propunerii de mediere a preşedinţiei Consiliului UE privind Pactul european privind migraţia şi azilul.

5058 afișări
Imaginea articolului Migraţia agită spiritele în UE: relocarea obligatorie nu este în pactul european. Polonia a făcut scandal

Migraţia agită spiritele în UE: relocarea obligatorie a migranţilor din ţările de destinaţie nu este în pactul european

Propunerea de mediere a preşedinţiei suedeze a Consiliului UE cu privire la noul pact european privind migraţia şi azilul nu prevede nicio ipoteză de relocare obligatorie a migranţilor din ţările de prima sosire în alte state europene.

Acest lucru a fost clarificat de ministrul suedez al Migraţiei, Maria Malmer Stenergard, într-un tweet preluat şi susţinut de comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, care a definit precizarea drept „o clarificare importantă şi oportună cu privire la propunerile UE privind migraţia”.

„Am aflat – a scris Stenergard – că au existat întrebări cu privire la cea mai recentă propunere a preşedinţiei suedeze privind regulamentul privind gestionarea azilului şi migraţiei. Să fiu clar: relocarea obligatorie nu a fost, nu este şi nu va fi în propunere”, a specificat ministrul.

Precizarea vine după ce o opoziţie fermă faţă de transferurile obligatorii a fost exprimată de unele ţări din Est, cu Polonia în frunte: „Nu există şi nu va exista un consens cu privire la transferul forţat al migranţilor în Polonia”, a scris ministrul de interne de la Varşovia, Mariusz Kaminski.

„Solidaritatea obligatorie este altceva”, a adăugat Stenergard, citând o parte din propunere despre care ministrul crede că a fost înţeleasă greşit. „Ţările de prima intrare au nevoie de sprijin în activitatea lor importantă de gestionare a frontierelor externe. Dar transferul obligatoriu este exclus”.

Scopul preşedinţiei suedeze este de a închide subiectul până la sfârşitul mandatului care expiră în iulie prin apariţia unei poziţii comune a celor 27 de state membre din Consiliul Afaceri Interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici