Mihaela Iorga despre procurorii DNA: Cu toţii sunt afectaţi. Suntem afectaţi că au apărut acele înregistrări

Procurorul Mihaela Iorga a declarat, miercuri seară, după aproape şapte ore de audieri la Inspecţia Judiciară, că scandalul din Direcţia Naţională Anticorupţie îi afcetează pe procurorii din instituţie, precizând că va ataca în contencios administratic decizia de revocare.

1809 afișări
Imaginea articolului Mihaela Iorga despre procurorii DNA: Cu toţii sunt afectaţi. Suntem afectaţi că au apărut acele înregistrări

Procurorul Mihaela Iorga despre procurorii DNA: Cu toţii sunt afectaţi. Suntem afectaţi că au apărut acele înregistrări

"Cu toţii sunt afectaţi. Suntem afectaţi că au apărut acele înregistrări, nimănui nu îi convine că practic această instituţie este aruncată într-un scandal public, dar în acelaşi timp nu poţi să îţi faci apărarea atunci când eşti lovit şi când se ridică suspiciuni cu privire la probitatea ta profesională în mod nedrept", a declarat, miercuri seară, procurorul Mihaela Iorga, la ieşirea de la Inspecţia Judiciară.

Întrebată dacă DNA ar rezista fără Laura Codruţa Kovesi, Mihaela Iorga a replicat: "DNA este o instituţie care a funcţionat şi funcţionează după părerea mea. Depinde de fiecare dintre noi cum ne facem datoria. (...) Nu am auzit-o vreodată pe doamna procuror şef folosind cuvântul «decapaţi». Mi-ar fi rămas în minte pentru că este neuzual. Nu mi se pare corect să spun aşa ceva. (...) Personal, nu am auzit-o pe doamna procuror-şef să spună «acolo umblăm sau nu» în vreun dosar".

Iorga a precizat că nu poate spune dacă înregistrarea este sau nu autentică.

"Voi urma toate procedurile legale. Este un ordin care este şi netemeinic şi nelegale şi îl voi ataca conform procedurii în contencios administrativ", a mai spus Iorga, care a mai precizat că nu ştie unde se va duce deoarece nu a fost înştiinţată de revenirea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Secţia pentru Procurori a CSM a decis revenirea procurorului Doru Ţuluş la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar a Mihaelei Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, după ce cei doi au fost revocaţi de la DNA de către procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici