Mihai Tudose: Preţul carburantului nu a crescut din cauza accizei. Care este EXPLICAŢIA premierului

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, referitor la majorarea preţului carburanţilor, că aceasta nu are legătură cu accizele, precizând că dacă transportatorii ameninţă cu greva din aceasta cauză, „ce să le spunem? Să nu facă grevă?”.

2077 afișări
Imaginea articolului Mihai Tudose: Preţul carburantului nu a crescut din cauza accizei. Care este EXPLICAŢIA premierului

Tudose: Preţul carburnatului nu a crescut din cauza accizei

„Preţul carburnatului nu a crescut din cauza accizei. Dacă faceţi o analiză pe creşterea preţului barilului de petrol influenţat de fenomenele meteo din Golful Mexic, o să vedeţi că nu a crescut absolut deloc din cauza accizei. O să avem o discuţie. Ne-am întâlnit luna trecută. Vom continua descuţiile. Ameninţă cu greva? ce să le spunem? Să nu facă?", a răspuns, retoric, premierul, după ce a fost întrebat despre creşterea preţului carburanţilor.

În data de 1 octombrie a fost al doilea termen de majorare, cu 16 bani pe litru, a accizelor la motorină şi benzină, termenul anterior fiind 15 septembrie. Din momentul anunţării până în prezent, preţurile carburanţilor au crescut la pompă cu până la un leu, depăşind pragul de 5 lei/litru.

În şedinţa din 30 august, Guvernul a aprobat Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal şi majorarea accizelor pentru benzină şi motorină gradual, în două etape: cu 0,16 lei/litru, începând cu 15 septembrie 2017, şi cu încă 0,16 lei/litru, începând cu 1 octombrie 2017, niveluri valabile până în anul 2022, inclusiv.

De atunci, transportatorii profesionişti, care sunt şi cei mai mari consumatori de carburanţi, au ameninţat cu proteste şi au avertizat că vor alimenta dinafara ţării dacă nu li se va restitui o parte din acciză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici