Mii de amenzi pentru traversare neregulamentară, în Capitală

Peste 5.000 de pietoni care au traversat neregulamentar strada au fost amendaţii în ultima lună, iar numărul accidentelor rutiere produse în Capitală din cauza pietonilor a scăzut, potrivit Poliţiei Rutiere, care a derulat în această perioadă campania "Nu-ţi arunca viaţa în stradă".

148 afișări
Imaginea articolului Mii de amenzi pentru traversare neregulamentară, în Capitală

Mii de amenzi pentru traversare neregulamentară, în Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Brigada de Poliţie Rutieră a iniţiat campania pentru conştientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun când traversează printr-un loc nepermis în 11 iulie, în condiţiile în care în prima jumătate a anului, în Capitală s-au produs, din cauza pietonilor, 766 de accidente, în care 27 de persoane au decedat, 217 au fost rănite grav şi 542, rănite uşor.

Într-o lună de la lansarea campaniei, în Bucureşti a scăzut numărul accidentelor rutiere, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, s-au produs, din cauza pietonilor, 101 accidente, cu 38 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut, soldate cu cinci morţi, 21 de răniţi grav şi 79 de răniţi uşor.

Pentru a preveni accidentele rutiere, au fost distribuiţi fluturaşi prin factorii poştali, agenţii de poliţie rutieră şi de proximitate, iar peste 5.100 de pietoni care au traversat printr-un loc nepermis sau la culoarea roşie a semaforului au fost sancţionaţi.

Campania ''Nu-ţi arunca viaţa în stradă'' se va încheia în 18 noiembrie.

Comisarul şef Marian Motoc, şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei (BPR), a anunţat la lansarea campaniei că, în acest an, au avut loc 2.381 de accidente soldate cu victime, în care au murit 57 de persoane, 583 au fost rănite grav, iar 2.180 au suferit leziuni uşoare. El a precizat că traversarea drumurilor publice prin locuri nepermise reprezintă o cauză importantă în producerea accidentelor rutiere în Capitală, înregistrând 30 la sută din totalul accidentelor.

Poliţiştii de la circulaţie au mai constatat că o treime din pietonii decedaţi sau vătămaţi grav, în accidentele produse din cauza traversării neregulamentare, au vârste de peste 60 de ani, în primele şase luni ale acestui an, persoanele în vârstă fiind implicate, cu vinovăţie, în 163 de accidente soldate cu opt răniţi, 70 de răniţi grav şi 85 de răniţi uşor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici