Mii de oameni, la funeraliile celor patru mineri scoşi luni din subteran

Mii de locuitori din Petrila şi Petroşani i-au condus, miercuri, pe ultimul drum, pe cei patru mineri morţi în urma exploziilor din subteran şi aduşi la suprafaţă luni seară.

34 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni, la funeraliile celor patru mineri scoşi luni din subteran

Mii de oameni, la funeraliile celor patru mineri scoşi luni din subteran (Imagine: Mediafax Foto)

Doi dintre cei patru mineri, Daniel Frăţilă şi Dan Mateş, au fost îngropaţi în cimitirul din Petrila, după ce cortegiile funerare au trecut, pentru un rămas bun simbolic, pe la blocurile în care locuiau şi prin faţa minei în care şi-au pierdut viaţa.

Minerul Nicolae Puian a fost înmormântat la Taia, iar Attila Elekes, în cimitirul reformat din municipiul Petroşani.

Joi, în cea de-a treia zi în care comunitatea din Valea Jiului îşi îngroapă morţii, vor avea loc trei ceremonii funerare în oraşul Petrila, pentru minerii Cristian Şipoş, Iosif Brad şi Silviu Moş, iar cea de-a patra, pentru adjunctul de sector Trandafir Vişan, se va desfăşura în comuna natală a acestuia, Baru Mare, situată la câţiva kilometri de Petroşani.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Trupurile a patru mineri au fost recuperate sâmbătă seară, ei fiind înmormântaţi în cursul zilei de marţi, iar luni seară o echipă de nouă salvatori a adus la suprafaţă alţi patru ortaci morţi în mina de la Petrila, aceştia fiind înmormântaţi miercuri. Salvatorii au adus la suprafaţă, marţi seară, şi trupurile ultimilor patru mineri morţi în explozii, ei urmând să fie îngropaţi joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici