Video Mii de pelerini la catafalcul Patriarhului Teoctist

Numărul pelerinilor care vin la Catedrala Patriarhală pentru a-i aduce un ultim omagiu Patriarhului Teoctist este în continuă creştere, joi dimineaţă coada ajungând până la jumătatea Dealului Mitropoliei.

2 afișări

Pentru că spaţiul din jurul sicriului Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist devenise neîncăpător, mii de buchete de flori au fost scoase şi depuse la intrarea în Catedrală, în timp ce slujbele pregătitoare pentru înmormântare continuă, cea de joi dimineaţă fiind ţinută de Arhiepiscopul vicar PS Varsanufie Prahoveanul.

De luni, când trupul Patriarhului a fost adus în complexul patriarhal, mii de credincioşi, politicieni, oameni de afaceri, diplomaţi sau clerici au trecut prin faţa sicriului acestuia.

De la aflarea veştii morţii lui Teoctist Arăpaşu, clericii au slujit fără încetare la căpătâiul acestuia.

Funeraliile Prea Fericitului Teoctist, al cincilea patriarh al românilor, încep vineri, la ora 7.00, cu slujba Sfintei Liturghii, urmată de o şedinţă comemorativă a Sfântului Sinod la care vor participa şi delegaţiile oficiale, iar slujba de înmormântare va avea loc de la ora 11.00.

Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Prea Sfinţitul Sebastian Ilfoveanu, arhiepiscop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Între orele 9.00 şi 10.30 va avea loc o şedinţă comemorativă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în prezenţa delegaţiilor oficiale.

Slujba de înmormântare a Preafericitului Teoctist va începe la ora 11.00 şi va fi oficiată de membrii Sfântului Sinod al BOR, cu participarea reprezentanţilor Bisericilor ortodoxe surori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici