Mii de zboruri din întreaga lume anulate de Crăciun din cauza variantei Omicron

  • Companiile aeriene comerciale din întreaga lume au anulat peste 4.500 de zboruri de în weekendul de Crăciun.
  • Acest lucru a fost cauzat de un val tot mai mare de infecţii cu COVID-19 ale variantei Omicron.
1656 afișări
Imaginea articolului Mii de zboruri din întreaga lume anulate de Crăciun din cauza variantei Omicron

Transportatorii aerieni au abandonat la nivel global vineri cel puţin 2.401 de zboruri, ziua de Ajun fiind de obicei una dintre cele mai aglomerate din an. Alte aproape 10.000 de zboruri au suferit întârzieri, potrivit Reuters. Alte 1.779 de zboruri din zua de Crăciun au fost anulate în întreaga lume, împreună cu alte 402 care erau programate pentru duminică

Traficul aerian comercial din interiorul Statelor Unite au reprezentat mai mult de un sfert din toate zborurile anulate în weekend, au arătat datele FlightAware. Printre primii transportatori americani care au raportat un val de anulări în acest weekend de sărbătoare s-au numărat United Airlines şi Delta Air Lines care au eliminat aproape 280 de zboruri doar vineri, invocând lipsa de personal pe fondul creşterii infecţiilor cu Covid-19.

Infecţiile cu Covid-19 au crescut în Statele Unite în ultimele zile din cauza variantei foarte transmisibile Omicron, care a fost detectată pentru prima dată în noiembrie şi acum reprezintă aproape trei sferturi din cazurile din SUA şi până la 90% în unele zone, cum ar fi litoralul de est. Numărul mediu de cazuri noi de Coronavirus a crescut până la 179.000 pe zi, în ultima săptămână. Numai vineri, New York a raportat peste 44.000 de infecţii.

Şi în Marea Britanie este aceeaşi problemă. Multe industrii şi reţele de transport se confruntă cu deficitul de personal, deoarece lucrătorii bolnavi s-au autoizolat, în timp ce spitalele au avertizat despre riscul unui impact asupra siguranţei pacienţilor. Unul din 20 de londonezi avea Covid săptămâna trecută, număr ce ar putea creşte la 1 din 10. Datele guvernamentale au arătat vineri un număr record de 122.186 de noi infecţii la nivel naţional, marcând a treia zi în care numărul de cazuri confirmate a depăşit 100.000.

Franţa de asemenea a atins vineri un alt record de infecţii cu Covid-19, numărul său zilnic depăşind 94.000, în timp ce spitalizările din cauza virusului au atins un maxim pentru ultimele şapte luni, ceea ce a determinat guvernul să convoace o reuniune specială luni, care ar putea declanşa noi restricţii de sănătate publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici