Video Milano: Pensionară arestată după ce a transformat o româncă într-o sclavă

O italiancă în vârstă de 75 de ani din apropiere de Milano a fost arestată după sechestrarea timp de peste un an a unei menajere românce, pe care o transformase într-o sclavă, informează La Stampa.

44 afișări

Pensionara în vârstă de 75 de ani are o vilă în localitatea Lainate, la nord-vest de oraşul italian Milano. Deşi părea o femeie normală, o ţinea sechestrată în casa dotată cu camere de luat vederi pe o româncă în vârstă de 54 de ani. Fusese angajată ca menajeră, dar transformată în sclavă, umilită şi bătută. Explicaţia bătrânei e simplă: "Era doar o româncă".

Potrivit sursei citate, vineri dimineaţă, menajera româncă a fost eliberată de carabinieri, după ce una dintre fiicele sale a început să suspecteze că mama sa, cu care nu se mai întâlnise de un an şi jumătate, ar putea fi ţinută împotriva voinţei sale în casa din Lainate.

"Aş vrea să precizez că bătrâna era perfect lucidă, deşi în mod clar este la limita de a fi maniacă. Impresia mea este că asistăm la un caz de sechestrare, ignoranţă şi rasism", precizează comandantul poliţiei locale.

Pensionara este acuzată de "utilizarea sclaviei". Din cauza vârstei înaintate, ea a fost plasată în arest la domiciliu. Pe lista suspecţilor figurează şi vecinii, pentru că este imposibil ca ei să nu fi observat nimic.

Menajera româncă locuia la demisolul clădirii, nu avea voie să primească vizitele nimănui, avea dreptul să facă duş doar o dată pe lună, nu avea voie să folosească apă caldă. Primea puţină mâncare şi doar apă de la robinet, fără a fi plătită.

Nu putea încerca să fugă pentru că se temea să nu fie expulzată. Nici măcar nu ştia că era cetăţean european, deşi România a aderat la Uniunea Europeană în ianuarie 2007.

Toată incinta vilei era supravegheată de bătrână cu un sistem de camere de luat vederi. Camera de la demisol unde locuia menajera avea o singură uşă, dotată cu senzor acustic. Toate uşile interioare ale vilei erau ţinute deschise, fiind legate pentru a-i permite pensionarei să urmărească mişcările menajerei chiar şi când era în baie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici