Militar de la Baza Aerienă din Feteşti, condamnat pentru ucidere din culpă, după un accident

Un militar de la Baza Aeriană 86 din Feteşti a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, după ce a fost implicat într-un accident în ianuarie 2017, în urma căruia două persoane au murit, iar alte două au fost rănite.

1747 afișări
Imaginea articolului Militar de la Baza Aerienă din Feteşti, condamnat pentru ucidere din culpă, după un accident

Militar de la Baza Aerienă din Feteşti, condamnat pentru ucidere din culpă, după un accident

Magistraţii Curţii Militare de Apel Bucureşti au admis apelul făcut de militar la sentinţa Tribunalului Militar Bucureşti, prin care a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni închisoare.

„Dispune ca inculpatul plt. adj. N.I.D. să execute pedeapsa principală de 4 ani închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin.1,2 ?i 3 din Codul penal, precum şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi i) C. pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a conduce pe drumurile publice vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pe o durată de 4 ani”, se arată în decizia Curţii Militare de Apel Bucureşti.

Pontrivit acesteia, inculpatul a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Sentinţa magistraţilor Curţii Militare de Apel Bucureşti este definitivă.

Două persoane au murit şi alte două au fost rănite grav într-un accident produs în ianuarie 2017 în localitatea Ştefan cel Mare, judeţul Constanţa, în care a fost implicat o maşină militară condusă de plutonierul N.I.D. Maşina se deplasa de la baza Aeriană 86 Feteşti la baza de la Mihail Kogălniceanu. În urma accidentului, plutonierul şi comandantul bazei aeriene din feteşti, aflat în maşină, au fost răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici