Militarul care s-a împuşcat în cap în timpul serviciului locuia singur

Sergentul-major Liviu Constantin Rotaru, care s-a sinucis în timpul serviciului cu arma din dotare, la o unitate militară din Bârlad, din motive încă neelucidate, locuia singur de câteva săptămâni, după moartea tatălui său, restul familiei fiind plecată în Italia.

60 afișări
Imaginea articolului Militarul care s-a împuşcat în cap în timpul serviciului locuia singur

Militarul care s-a împuşcat în cap în timpul serviciului locuia singur (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Vecinii militarului în vârstă de 30 de ani susţin că Liviu Rotaru era o fire mai retrasă, cu puţini prieteni, şi părea destul de afectat după moartea tatălui său, fost ofiţer în cadrul Garnizoanei Bârlad.

"Cred că vecinul nostru suferea foarte mult după moartea tatălui său, eveniment nefericit care s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni. El, aşa, era foarte respectuos, însă era o fire retrasă, izolată, şi nu prea l-am văzut nici cu prieteni. Ştiu că avea şi o iubită, dar nici cu ea nu l-am mai văzut de ceva timp, pe aici, pe la bloc", a declarat Lucia Helgiu, vecină de scară a lui Constantin Liviu Rotaru.

În ceea ce priveşte restul familiei, respectiv mama, o soră şi un frate, aceasta s-a mutat în Italia de mai mult timp. Cei trei membri ai familiei au venit în Bârlad duminică dimineaţă, însă au refuzat categoric să facă vreo declaraţie presei.

Sergentul-major Constantin Liviu Rotaru s-a împuşcat în timpul serviciului cu arma din dotare, sâmbătă dimineaţă, el murind ulterior la Spitalul de Urgenţă din Bârlad. Subofiţerul era şeful gărzii în momentul producerii tragediei, militarul fiind găsit în camera de gardă a unităţii de către un coleg care a auzit împuşcătura.

În acest caz, Parchetul Militar a declanşat o anchetă pentru a stabili condiţiile în care s-a produs evenimentul şi care ar putea fi cauzele care l-au determinat pe militar să se sinucidă.

În vârstă de 30 de ani, Constantin Liviu Rotaru era necăsătorit şi lucra în cadrul unităţii militare UM 01411 Bârlad, pe bază de contract, încă din anul înfiinţării, respectiv 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici