Militarul rănit în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire a fost transferat la Bruxelles

Militarul rănit grav pe 9 noiembrie în timp ce încerca să pună în funcţiune instalaţia de încălzire la Cabana militară de instruire Cheia a fost transferat, sâmbătă, la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, potrivit MAPN.

2038 afișări
Imaginea articolului Militarul rănit în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire a fost transferat la Bruxelles

Militarul rănit în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire a fost transferat la Bruxelles (Imagine: Cristi Vatafu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Caporalul clasa a III-a Georgel Guţă, victima accidentului din data de 9 noiembrie, de la Cabana militară de instruire Cheia, în urma căruia a suferit arsuri pe aproape 90 la sută din suprafaţa corporală, a fost transferat astăzi, 19 noiembrie, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC), la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru continuarea tratamentului de specialitate. Transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală ultraspecializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă a Secţiei ATI/SUUMC, formată din doctorul Adrian Zaciu, medic primar ATI şi medic curant al pacientului şi Mirela Bidilică, asistent medical, sprijiniţi de locotenent-colonel medic dr. Dragoş Tudose, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, remis sâmbătă seară MEDIAFAX.

Militarul a fost preluat de către medicii militari belgieni, care vor stabili tratamentul care va fi urmat.

În data 9 noiembrie, militarul a fost internat la Spitalul Militar din Capitală în stare foarte gravă, cu un grad şi o suprafaţă corporală arsă de aproximativ 88%, din care 61% gradul III, cu Indice Baux = 119 (mortalitate de 95% ). Starea de sănătate a pacientului a rămas în continuare foarte gravă, cu prognostic rezervat, acesta fiind intubat şi ventilat mecanic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici