Mina LUPENI | Minerul scos în stare gravă din subteran a murit la spital

Cel de-al doilea miner care a fost scos din Mina Lupeni, în urma accidentul de joi, a murit, vineri seara, la Spitalul Floreasca, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii sanitare.

2952 afișări
Imaginea articolului Mina LUPENI | Minerul scos în stare gravă din subteran a murit la spital

Mina LUPENI | Minerul scos în stare gravă din subteran a murit la spital

Minerul a încetat din viaţă vineri seara, la ora 19.45.

Minerul a fost scos din subterna de echipele de salvare vineri noaptea, după ora 1.30, în stare gravă, după ce 12 ore a fost blocat la 400 de metri adâncime.

Bărbatul a primit îngrijiri medicale la gura minei Lupeni, apoi a fost transportat de urgenţă al Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Medicul Bogdan Opriţa declara, vineri dimineaţa, că starea minerului de la Lupeni era extrem de gravă şi instabilă, organismul său având de suferit din cauză că a fost supus "compresiunii" galeria unde a fost suprins.

Acesta este al doilea miner care a murit după accidentul de la mina Lupeni, un alt bărbat fiind scos decedat vineri dimineaţa, în jurul orei 4.

Singurul supravieţuitor este un bărbat care este internat la Spitalul din Petroşani.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi după-amiaza, în jurul orei 14. Opt mineri au reuşit să se salveze, însă trei au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici