Ministerul Dezvoltării reduce 271 de posturi

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL) a păstrat patru din cele şase unităţi iniţiale şi a redus schema de personal cu 271 de posturi, din care 240 erau neocupate, economia înregistrată la bugetul de stat fiind de peste un milion lei pe lună, a declarat miercuri ministrul Vasile Blaga.

20 afișări
Imaginea articolului Ministerul Dezvoltării reduce 271 de posturi

Ministerul Dezvoltării reduce 271 de posturi (Imagine: tibi Bologh/Mediafax Foto)

"Centrul de Documentare pentru Construcţii, Arhitectură, Urbanism şi Amenajarea Terioriului, Institutul Urban Proiect şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii şi Economia Construcţiilor ICERC-Bucureşti se desfiinţează şi ia fiinţă Institutul Naţional de Cecetare în Construcţii Urbanism şi Dezvoltare Durabilă, cu 33 de posturi. De asemenea, Centrul Naţional pentru Reducerea Riscului Seismic se reorganizează în Centru Naţional de Cecetare-Dezvoltare pentru Protecţia Construcţiilor la Acţiuni Seismice şi Alunecări de Teren, cu 17 posturi", a spus Blaga, după şedinţa de Guvern.

El a mai precizat că, în primul semestru, a făcut o economie de în cadrul ministerului de 37%, la capitolele cheltuieli de personal, bunuri şi servicii şi cheltuieli de capital.

"Cheltuielile de personal au fost reduse pe semestrul unu cu 34%, date certe, respectiv de la 27,594 milioane lei la 18,207 milioane lei", a mai spus Blaga.

În prezent, ministerul are în total 1.406 posturi şi patru unităţi, respectiv Agenţia Naţională de Locuinţe, Compania Naţională de Investiţii, Institutul Naţional de Cecetare în Construcţii Urbanism şi Dezvoltare Durabilă şi Centru Naţional de Cecetare-Dezvoltare pentru Protecţia Construcţiilor la Acţiuni Seismice şi Alunecări de Teren.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici